d-fact – lagoden začetek, udaren konec

d-fact - lagoden začetek, udaren konec

d-fact – lagoden začetek, udaren konec

MC Postojna, 4.4. 2003


Tam nekje okoli enajste zvečer se je v MC Postojni nabrala kritična masa za začetek koncerta d-fact. Zaradi bolezni so lokalni Pitoni, tudi ogrevalni del prepustili zvezdam večera.


Frontman Pericza se je še pred pričetkom zahvalil vsakemu od približno dveh ducatov obiskovalcev, nadaljnjemu nastopu pa se je maloštevilnost in hladnost publike le malo poznala. Kot pravi MC se Pericza ni dal in je uporabil vse prijeme, da je publiko pridobil na svojo stran, ko pa niti to ni bilo dovolj, so sami D-fact sestopili z odra in zaigrali med publiko. Trud se je izplačal, na koncu večera so se prej stoično mirni mladci pridružili maloštevilni ženski publiki pri pripevanju in ritmičnem prestopanju.


Energije ni manjkalo na odru, prepričljiva je zvočna podoba skupine, ritem sekcija premore vso potrebno udarnost, mojstrski in prepoznavni Simonovi schratchi unikatno sedejo na glasbo, Pericza je fenomenalen pri komunikaciji s publiko, na katero zna prenesti pozitivno energijo, njegov prepoznavni vokal vodi rdečo nit skozi pesmi in ne popušča. Čeprav ni dvoma, kdo je pri D-fact najbolj jezičen, pa vsak od članov vestno izpolnjuje svoje naloge. Rezultat je to, kar lahko pričakujete, če poznate Čas ameriške dekadence – energija, glasnost, udarnost. Besedila so direktna, tehtna, z nekaj primerno izbranimi besedami spregovorijo o temah, ki ležijo na duši današnji kritični mladini, o zatiranju, družbenih krivicah, dvoličnosti, a tudi o ljubezni.


Fantje v zadnjem času pridno nabirajo kilometrino, prav te jim na trenutke še manjka, da bi bil njihov nastop popoln.


Upamo, da bo postonjski koncert ostal zapisan v zgodovini benda kot nekoč smo nastopali za deset ljudi, vsem tistim, ki ste raje greli doma kavče in se basali z ameriško pop kulturo, pa: žal naj vam bo!


Aleša & Maša

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.