Concord Dawn v PodPodZemlju

concorddawn01

Vsak ima svoje izbrance. Nekdo ti je všeč drugi ne. Nek klub ti odgovarja – spet drugi ne. Če odmislimo lastno vesoljno omejenost ter prestopimo mejo kompleksov, še vedno ne moremo trditi, da je 28.marca 2003, v klubu SUB SUB dogajalo. Ali pač?
Kljub razredčenem obisku, Illegal kru partyja : CONCORD DAWN ( NEW ZEALAND), si le stežka premikal telesne ude, ki so udarjali v soudeležence in obratno. Če odmislimo savno (v kateri smo se cvrli kot sardinice), ne moremo mimo dejstva poraznosti klubskega sound sistema. Morda zato, ker je Matty C izvajal set – mix vinilk in CD-jev (česar nismo doživeli lep čas) ali pa bi lahko klub SUB SUB, s ceno garderobnine (200 SIT na oblačilo, 300 SIT na ruzak..) iztisnil preprosto boljše ozvočenje? Krivda ni na strani organizatorjev partyja – kaj pa so imeli za postoriti? Prinesti svoje ozvočenje in mini sobne ventilatorčke?

Dobro. Odmislimo lastno vesoljno omejenost in prestopimo mejo kompleksov. Jep. Sicer ni jasno komu ali čemu so namenjene obnove ali recenzije partyjev? Organizatorjem? Malim zlobnim goblinom, ki venomer godrnjajo in tarnajo ? Nebralcem recenzij? Ali preprosto ljudem, ki preberejo vse in nič? Ne vedoč – obiskovalci so se zbirali vse do druge ure zjutraj, ko je po nestrpnem čakanju končno pribradal Matty C, kateri je nam v zadovoljstvo izbral Evropo, medtem ko njegov partner in crime cilja Američane, je za boljše razumevanje pojasnjeval oranžni možicelj s črnimi očali, čeladastim frfrujem ter elipsasto oblikovanim organom govora.

Ker ljudje ne zdržimo dolgo v zaprtem prostoru, okrašenem z barvnimi lučkami in ogledalastimi zidovi (ki imajo v interieru funkcijo optične povečave prostora), je prvi stopil za gramofone Markoman. Sledil je duet PlankTon (katerega je bilo s posebnim ugodjem gledati na starem mestu za platerji in s še večjim ugodjem poslušati) vs. Markoman (čigar set so mnogi ocenili: ‘A Markoman pa danes nima dneva?’). Ko je večina padala v trans, se je za gramofoni in CD playerjem (na katerem se da izvajati precej več ročnih akrobacij, kot za gramofoni in tudi sound naj bi bil boljši) pojavil sam Matty C. Navdušenje je požel s komadom Morning Light (Please don’t cry-remix), sledili so komadi Barcelona (remix), B There For U (Ill Skillz-rekix), remix komada Twist d’em out (remix Dillinja)..bilo je dosti nove ameriške produkcije kot tudi lastne produkcije. Skoraj triurni set, je na micu spremljal emsi N’Toko, ki je izvrstno dopolnjeval Matty C-jav set z odrapanimi vložki.
Pozibavanje sta, v zgodnjih jutranjih urah, zaključila PlankTon in Hose.


2K


foto:  Saša Pahič Szabo

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.