Bryan Adams v Hali Tivoli

bryan_adams_tivoli_001

Znova v gosteh v Sloveniji.

 

Kdo je Bryan Guy Adams in kaj počne ni potrebno posebej predstavljati. Saj ga itak zelo dobro poznamo vse generacije začenši s tisto iz poletja 69-e. Kanadčan za katerega so mi nekatere njegove oboževalke dejale, da je njegova postava tipa Robert Redford oz. Brad Pitt, je sedem tisoč glavo publiko prijetno ogrel. Predvsem žensko občinstvo, ki je dominiralo. Hudomušno lahko pripomnim, da je bilo verjetno več žensk kot pa denimo na zadnje čase turbo folk idolu Željku Joksimoviću! Glede na to, da se je koncert odvijal v razprodani ledni dvorani Hale Tivoli pa je živo srebro na vrhuncu pokazalo okroglih 30°C!

 

Tine Turner, Stinga, Roda Stewarda ali pa denimo Matjaža Jelena (Šank Rock) ni pripeljal s seboj. Niti Robina Hooda. Spajsico Mel C pa je v duetu ”When You’re Gone” zamenjala energična šošt… oz. velenjčanka, srečnica iz publike, Mojca, ki obiskuje »gymnasium« (v prevodu telovadnico).
Da je potešil ostalo žensko publiko je sledil izlet v prve vrste.. pa že znano, ko srečniku iz publike vzame telefon, medtem ko le-ta prenaša dogajanje, in se na kratko pogovori s poslušalcem na drugi strani. Ali pa denimo, ko spet nekomu iz publike vzame fotoaparat in se po Robbie Williamsovo slika z njim. Šov je bil dovršen, vsak je lahko prišel na svoj račun. Mikrofone je imel na vsaki strani odra, da je bil v stiku s celo halo. Tudi pomožni oder na drugi strani in Big Screen.

Jah, Bryan ga zna zagosti na pravo struno – to nam je pokazal, kakor tudi njegov prvi kitarist »maestro« Kieth Scott, ki se po Adamsovih besedah nikdar ne zmoti. Čeprav bi lahko bilo malce več improvizacije v kitarskih vložkih. No, dobro v Elvisovi ”A little Less Conversation” je ni primanjkovalo. Niti takrat, ko so gospodične, na pomožnem odru, dokazovale svoja “muda”. Največji aplavz je požela simpatična in drzna blondinka (!!), ki je (ne)hote razrajcani moški publiki pokazala svoje oprsje. V tistem trenutku so vsi moški, na ledeni ploskvi dvorane “prodrli” do nje bolj moško kot naši hokejski asi ala Ivo Jan, Dejan Kontrec ipd. No dobro, priznam na tleh ni bilo več ledu. Vkolikor bi pa bil, bi se pa v tistem trenutku najverjetneje itak stopil.. Za nagrado ji je pa šaljivi Adams majico vrgel med gledalce. Še dobro, da ni bilo takrat v dvorani elitnega in medijsko najtrofejnešega odvetnika, ki bi lahko zaradi duševnih bolečin ali pa denimo prehlada kolegico doživljensko preskrbel z Bryanovimi milijoni.

Glede na to, da so njegovi koncerti dolgi tudi po dobre tri ure, smo na koncu koncev po nekaj letih posta, tudi sam se zaveda, tako mu je bilo zgleda informirano, da je bil prvi tuj izvajalec v Sloveniji po osamosvojitvi, pričakovali nekaj več kot pa le okrogli dve uri. Zaključil ga je s »Have you ever really loved a woman?«, katere kitarski uvod v unplugged verziji, spodaj podpisanega, spominja na filmsko različico Vorančevih Solzic.

Navdušenja ni skrival niti Neno Belan (Djavoli), ki nam je izdal skrivnost, da je Bryan Adams eden njegovih idolov že iz mladosti.

 

Marko Pigac

 

foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

Značke: