Select: Drugačnost nas bogati!

Select

Select

Treh mladenk, ki so si nadele ime Select prav zagotovo ni potrebno posebej predstavljati. So energične, polne pozitivne energije, predvsem pa vse izredno predane stvarem, s katerimi se ukvarjajo.
V intervjuju so nam zaupale nekaj stvari o njihovem izboru oblačil, nastopih, oboževalcih in še čem.


Vse nastope imate zelo naštudirane in kot je opaziti, se na njih 100% pripravite. Koliko časa vam vzame celoten postopek (make up, izbor oblek,…)?
Za nastope vadimo približno 2x na teden. Kar se oblek tiče, si je potrebno vzeti kar precej časa, ker si oblek ne kupujemo temveč imamo svojo stilistko (Andreja Friškovec), ki nam obleke dela po meri. Glede na to, da imamo veliko različne garderobe, se nam včasih zdi da smo non stop pri njej in da kar naprej probujemo, popravljamo, nabiramo ideje za nova oblačila. Kar pa se make-upa tiče, pa imamo na srečo že veliko prakse, zato nam ta stvar vzame približno pol ure časa pred nastopom. Je pa odvisno tudi od našega programa. Večji je show, več časa je potrebnega na pripravo.

Kaj počnete po koncertih? Ste izmučene in greste naravnost domov ali si po njih še vedno najdete čas za žuranje?
Energije nam ne manjka in ponavadi zažuramo, kajti dober nastop je potrebno proslaviti. Res pa je, da nikoli ne ostanemo na isti lokaciji kjer nastopamo. Smo se pa nekajkrat tudi že odrekle žuranju, a le če smo tisti dan imele več kot dva nastopa, ali pa če je naslednji dan bilo kakšno snemanje ali kaj podobnega.

Poznamo kar nekaj primerov plesno – vokalnih skupin, pri katerih bi lahko trdili, da članice upajo na uspeh predvsem zaradi lepega izgleda in ne toliko zaradi same glasbe. Odobravate tak način dela?
Me se trudimo biti v vsem najboljše. Vsekakor je samo izgled premalo, tako kot je premalo , če delaš dobro glasbo, na svoj izgled pa ne daš počenega groša. V naši zvrsti glasbe se obe stvari močno dopolnjujeta. Tako kot ljudje radi poslušajo dobro glasbo, tako tudi radi gledajo dober oz. lep izgled. Me pa svoj nastop popestrimo še s plesom in showom.

Se imate same za resne in se strogo držite vseh pravil ali ste take, da si rade včasih tudi daste duška?
Kar se tiče posla smo zelo resne. Smo odgovorne, kar tak posel tudi zahteva. Duška si pa vedno damo na svojih nastopih, ker uživamo v tem kar delamo.

Kaj pa denar? Na svoj izgled veliko daste ali si privoščite stvari, ki so vam všeč in se ne ozirate toliko na znamke oblačil?
V zasebnem življenju izbira naših oblačil ne sloni na imenu temveč na kvaliteti, udobju in dobrem izgledu. Za na oder, pa morajo biti naše kreacije udobne, ker plešemo in predvsem vpadljive, drugačne, razpoznavne, nekaj posebnega. Za to pa poskrbi naša stilistka.

Vse tri ste dejavne tudi na drugih področjih in ne le na glasbenem. Pa vam glasba še vseeno v veliki meri kroji stil življenja ali prednost dajete drugim stvarem?
Glasbo ljubimo že od malih nog in nam je na nek način življenska sopotnica brez katere ne moremo. Če si glasbenik to vsekakor pomeni da živiš drugačno življenje od ostalih. Ker pa smo vse tri hiperaktivne in rade živimo polno, aktivno in razburljivo, pa poleg glasbe delamo še vrsto stvari. Vse tri smo študentke in poučujemo ples v Plesno rekreacijskem studiu Kaly. Tanja se občasno udeležuje tudi lepotnih tekmovanj in dela na radiu. Karin uči tae-bo in nemščino, ter prevaja. Kaly poleg plesa uči še tae-bo in aerobiko, dela na radiu in televiziji ter se ukvarja z organizacijo in vodenjem raznih prireditev. Vse tri pa tudi slikamo.

O vas so velikokrat pisali, da ste vroče bejbe. Ste zaradi tega dobivale dosti ponudb iz strani moških oboževalcev?
No, to ne zanikamo…ponudbe dobivamo vseskozi. To je v bistvu del posla.

Je katera že imela kakšne večje težave s kakšnim preveč zagretim fanom?
Enkrat je en oboževalec sredi nastopa skočil na oder in obrnil Kaly na glavo. Še sreča da so bili prisotni redarji. Drugače pa so težave čisto standardne. Non-stop nas kličejo po telefonu in nas vabijo na pijačo, večerjo, v jacuzzi, na jahto…

Moškim se ob vas ježi koža, nekatere ženske vas občudujejo, spet druge vam malce zavidajo. Ste rade predmet poželenja ?
Katera ženska pa ni? Seveda bi lahko tako rekli tudi obratno. Posebej vesele smo, ker ponavadi po nastopu pride do nas skoraj več žensk kot moških in nas pohvalijo. To nam res veliko pomeni.

Vse tri kar prekipevate od energije. Si kdaj privoščite kurjenje kalorij tudi skupno (ne le na treningih, bolj mišljeno je zasebno). Se odpravite npr. na tek, v fitness,…
Tudi to delamo skupaj. Teka ne maramo preveč, hodimo pa skupaj v fitness , kjer pa ponavadi bolj delajo naši jeziki kot pa kaj drugega. Poleg plesa se poslužujemo še drugih športov- tae-bo, aerobika, odbojka, plavanje…

Prakticirate le tiste, ki veljajo za bolj običajne ali se navdušujete tudi nad adrenalinskimi? Želje, izkušnje?
Hm, od adrenalinskih športov nam je najbližje dirkanje po cesti iz enega na drug nastop ali intervju. Nikoli pa se ne ve kdaj bomo skupaj skočile s padalom. Vse je možno. V bližnji prihodnosti pa si bomo zagotovo privoščile tudi kakšen rafting.

Najbolj nora stvar, ki ste jo počele skupaj?
Morda trojni zmenek? Ste že poizkusile oz. bi bile za, če bi vas povabili? (sicer ste že drsale z D.D.V.-ji če se to lahko šteje kot zmenek, vendar imam v mislih še kakšne druge, če so že bili)?
Ponudbe so, a zaenkrat nas še ni nobena prepričala v kaj konkretnega. D.D.V., Game Over in podobne fantovske skupine predobro poznamo ker se kar naprej videvamo in so naši prijatelji, zato na skupen zmenek najbrž ne bi šli. Razen seveda poslovno. Definitivno najbolj vroča stvar ki smo jo počele skupaj- snemanje našega spota v jacuzziju s slačifantom Rickyjem. Najbolj nora stvar…to je pa težko odgovoriti, ker se nam, ko smo skupaj, kar naprej dogajajo nore stvari…Mogoče poleti, ko smo šle popoldan na plažo v elegantni toaleti, ker smo šle ravno iz enega nastopa na drugega. Ljudem, ki so se veselo sončili v kopalkah najbrž ni bilo čisto nič jasno…

Bi bile za fotografiranje za naslovnico kakšne revije (ve tri, pomanjkljivo oblečene, ali pa povsem gole?)
Pomankljivo oblečene smo tako ali tako že na odru, tako da če bi bilo estetsko v tem sploh ne vidimo problema. Gole pa….držimo se modrega pregovora,ki pravi: več je manj….use your imagination!!!

Imate kakšen moto, ki vas vsakodnevno bodri in žene naprej?
Teh je več. Naše življenjsko vodilo lahko preberete na naši spletni strani www.select3.net. V tem trenutku bomo za vse ki berejo spletni časopis RockOnNet rekle le: Zgrabite življenje na številnih koncih, kajti le tako boste lahko živeli polno in kvalitetno življenje. In nikoli ne pozabite- DRUGAČNOST NAS BOGATI!


Nina Jenko

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.