Seattle v KUD-u France Prešeren

Transmissionary Six

Transmissionary Six

Vedno se najde publika, pa četudi na videz zdolgočasena.


Transmissionary Six trio, ki piha na dušo z ustrezno tematiko in nostalgično potiska na zrelejša leta. Ponudili so nam koncert, še v tišji obliki kakor smo vajeni celo v gledaliških predstavah. Počutuli smo se kot pri maši v cerkvi.


Slika Seattla v moji glavi izgleda čisto drugače. (op. ur. – grunge). Isti večer mi je uspelo biti na dveh koncih Ljubljane in si ogledati dva popolnoma različna dogodka. Iz ekstrema v ekstrem. Polni duha so Transmissionary Six pokazali iz kakšnega testa so. Za njihova leto je to čisto v redu, vendar se mi zopet ponuja vtis, da gre za kulturno izmenjavo in predstavitev.


Skozi pesmi se lahko veliko več pove kot bi se lahko drznili brez glasbene podlage. Ta nas rešuje, da nismo vzeti tako kot bi nas lahko vzeli tisti, ki imajo za take stvari nabrušena ušesa. Nekateri iznajdljivci pa izkoriščajo to dobroto glasbe in njene moči. Zopet smo tam kjer smo bili pred nekaj dnevi v isti rubriki. Glasba kot orožje in sredstvo za pranje možganov ali zavajanje.


Krščanska vsebina je polnila blage kompozicije tria. To sigurno ni Rock & Roll in mi tudi ni pustilo nikakršnjih posebnih vtisov.


Američanci se povsod dobro počutijo. Ker poznajo iskrenost in se znajdejo v situaciji. Takšni so kot kikirikijevo maslo.


Fluro

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.