Šank Rock – Vzemi ali pusti

Šank Rock - Vzemi ali pusti

Šank Rock – Vzemi ali pusti

Založba: Menart

Najbolj pričakovan album v Sloveniji je tukaj. Šank Rock so se po uspešni turneji, zaprli v studio in posneli nov album – VZEMI ALI PUSTI.

Za marsikoga najboljši slovenski glasbeniki nam ponujajo 14 komadov. Mdr. se na albumu najdejo tudi prvi komadi bobnarja Aleša Uranjeka, svoj levji delež k besedilom je dodal tudi Drago Mislej – Mef.

Pesmi so še vedno v stilu Šank Rocka, le da je produkcija trendu primerno modernejša. Ta se pozna že na samem vokalu, ki je glede na prejšnje albume malce spremenjen. Drugače pa so ostali zvesti dobremu, njim prepoznavnemu, rocku. Fantje so spremenili tudi imidž, ki je času oz. MTV-ju primeren.

Znana sta že komada ‘Vzemi ali pusti’ in ‘Hvala za vse’, ki se vrtita po radiu že nekaj časa. ‘Bon Jovijevsko’ obarvan komad ‘TV’, za katerega so posneli tudi videospot, je bolj uporniškega duha in govori o močnem vplivu medijev na ljudi. K sodelovanju so povabili tudi rojaka iz Velenja, reperja 6Pack Čukurja in z njim posneli lokal-patriotski duet komad ‘Dej bolj naglas’. Že nekajkrat slišana mešanica rapa in rocka pa mogoče niti ni prava formula za uspeh. Sam sem mnenja, da naj rock ostane rock. Na koncertih ne bo manjkal komad ‘Delam, kar paše mi’, ki gre zelo hitro v uho in je za tipe njihovega koncerta pravi.

Na plati je, obvezno, odlična balada ‘V balado spremenjen’, za katere so pa fantje, predvsem Bor Zuljan, itak mojstri v Sloveniji.

Za vse stare in nove fene je album obvezen, saj je takšnih rokerskih izdelkov v Sloveniji bore malo. Sicer pa nam sami dajejo na izbiro – Ali ga bomo vzeli ali pa pustili..

Vasja Šabeder – Vasco

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.