Petek na Metelkovi (nastop skupin Backstage, Redlightsflash in Bora)

Backstage

Backstage

Kaj dogaja v Metelkovi mestu ob petkih zvečer?


Spraševala sem se, kaj ob petkih zvečer delajo Ljubljančani in mladina iz okolice, ki si ob koncu tedna zaželi zabave v prestolnici. Imela sem občutek, da je še vedno aktualno sproščanje ob glasbi oz. na koncertih, pa sem se očitno precej zmotila. Majhno število obiskovalcev na Metelkovi me je prepričalo drugače.


Že na samem začetku je kazalo, da očitno ta večer nastopajoče skupine ne bodo imele veliko poslušalcev. Ampak ura je še zgodnja, sem si mislila, morda pa folk pride kasneje. Nikoli ne veš, zna se zgoditi, da me bo presenetil naval pred vrati in cela vrsta pri prodaji vstopnic. Vendar moj pogled ven ni prinesel nič drugega, kot le razočaranje. Skoraj nikogar nikjer. Začela sem upati, da gre za kakšno potegavščino in ker so s svojim nastopom že pričeli ljubljanski Backstage sem bila prepričana, da sedaj pa skoraj že mora biti zunaj kaj več ljudi kot prej. Pa še vedno nič. Za hip sem že pomislila, da gre za podobno zgodbo, kot se dogaja v spotu mladcev, kjer publika zaradi onemogočenega vstopa ne more v dvorano.
No ja, potem je čas mineval in mineval, fantje so igrali in ljudje, ki so bili tam, so uživali. Vsaj po mojem mnenju je bilo tako. Pokazalo se je, da so Backstage od zadnjega nastopa postali precej bolj uigrani in nova četverica postaja vedno boljša in bolj usklajena ekipa. Prav gotovo bi rajši igrali pred številnejšo publiko, a tokrat pač žal ni šlo.
Skupina Redlightsflash je nastopila naslednja. Zanimivo. Kot kaže res obvladajo. Velikokrat so ponovili, da so veseli, ker so prišli nastopati k nam in da so zanje zelo dobro poskrbeli. O tem ni dvoma, da so se tu dobro počutili. Saj smo jim bili tudi mi hvaležni, ker so nas vzpodbujali in nam igrali.
Med samim nastopom pa je bilo tudi moč kupiti razno razne pripomočke, ki so obvezni, če se namenite na njihov koncert ali pa pridete poslušat Boro. Od majic, kap, do značk in podobnih zadev. Verjetno so tudi oni upali na večjo prodajo in vsaj nekaj zaslužka. Morda drugič, če bodo sploh še kdaj prišli.


Morda se komu zdi, da tale članek ni primeren za med koncertne vtise, saj o samem nastopu pravzaprav niti nisem povedala veliko. Priznam, da je oblika nenavadna, a ker se enostavno ne morem sprijazniti s tem, da še vedno ne vem, kam pravzaprav mladi zahajajo, sem se odločila, da tudi moje kritike ne dokončam. Tisti, ki vas ni bilo tam, naj vam pač bo žal, ker ste zamudili lepo predstavo in kako je bilo, nikoli točno ne boste vedeli. Vendar le glejte, da se v bodoče izostanki ne bodo ponavljali.
A, pa še tole. Je trenutno v Ljubljani bolj moderno zahajanje v fensi lokale kot pa norenje in skakanje na koncertih ali sem ta vikend naletela le na nesrečno naključje? Če kdo ve odgovor naj mi piše na moj e – mail naslov.


Sheila

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.