Kosheen v Hali Tivoli

Kosheen

Kosheen

Prejšno soboto so v Hali Tivoli v Ljubljani nastopili Britanci Kosheen. Na svojem (prvem) “vrhuncu slave” so nas obiskali in predstavili svojo glasbo in album Resist ne prav veliki množici ljudi (nekje okrog 1500). Zakaj se nas je zbralo le toliko, ne ve pravzaprav verjetno nihče. Vendar pa smo se tisti, ki smo si jih ogledali in naposlušali imeli prav fino.
Koncert so ob pol devetih otvorili ljubljanski Srečna mladina, ki so v svojih 45-ih minutah pokazali, da so hudo dobri, energični in da so resnično srečni. Toliko na “power” odigranih komadov naenkrat že dolgo nisem slišala! Odlično so se izkazali.
Ob pol desetih pa so prišli na oder Kosheen v svoji koncertni in zatorej malenkostno povečani postavi. Atraktivna in po naravi divja pevka se je izkazala za odlično vokalistko. Ves koncert pa je bil pravzaprav zelo “v easy” s prav takšnim ritmom in vzdušjem. Pravo nasprotje predskupine. Obiskovalci koncerta smo uživali. Vsak ob svojem vrčku piva smo poplesavali, se družili in mešali med sabo kot da smo na nekem (malo večjem sicer) domačem žuru. Skromen obisk je še pripomogel k temu občutku. Toda Kosheen so se nam predstavili v res profesionalni drži. Morda sem (smo) pričakovala malček več “življenja” v njihovem izvajanju, več komunikacije s publiko. Ampak z leti koncertiranj se bo verjetno izboljšalo tudi to.
Za zaključek naj povem še to, da me resnično čudi, da so pri nas še tako nepoznani med ljudmi, pa tako uspešni so (v svetovnem merilu) – pri nas pa le med privrženci drum&bass glasbe. Bo treba malo razširit obzorja!


Tanyisha


foto: Saša Pahič Szabo

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.