Bitch Boys on the beach

bb_1

Portorož, 14.3.2003


Pred desetimi, dvajsetimi leti so več ali manj vsi, ki so karkoli vedeli o surf muziki, priznali, da je surf že umrl in da naj že vendar počiva v miru; v slepi ulici, kamor je zašel. Potem pa je prišel Šund. In za njim Bitch Boys.


Prizorišče: studio Viba filma v Portorožu; na steni 40m dolga in 6m visoka fotka surferske plaže, pred njo oder, na njem osem surfov in pred njimi štirje surf virtuozi: bobni, bas in dve kitari. Bendu, ki je v svoji glasbi in pojavi tako zelo specifičen, tako zelo ne-pop in kul, bi težko našli primernejšo občinstvo kot je smetana (če ne že kar skuta ali sirček…) slovenske oglaševalske scene, ki hodi spat in se zbuja z mantro: ‘Kreativnost, drugačnost, pokaži mi pot. Publika: udeleženci Slovenskega oglaševalskega festivala in tisti, ki so nekako prišli do vabila, tisti, ki hočejo bit ‘na sceni’, ki hočejo bit ‘in’. Yours truly included 😉


Bitch boys so nas polili s tremi bloki šestmetrskih valov čistega surfa. Muzika, jasno, kul. Morda celo preveč kul. Glavni fenomen ‘surfa’ se skriva prav v njegovem imenu. Mislim, da je ni zvrsti glasbe, ki bi bolj deskriptivno in natačno argumentirala svoje korenine in svoje ime. Surf muzika, pa ni važno kje jo poslušaš, te brezkompromisno preslika na desko, na val, v žilo ti špricne adrenalin, da ti občutek, da ti voziš val, čeprav v resnici val vozi tebe. Splash! ‘A’s ti tud not padu?’ Jaz definitivno sem. Zato so mi v bistvu kar pasale pauze, v katerih nas je D.J. Damir, nam znani član deep-house Intosomething ekipe, z melodičnim easy housom pripeljal nazaj na kopno in nam pustil do sape.


Skratka, če vas zanima surf, odločne kitare, minimalizem v vokalu, nastop v živo na nivoju studijske produkcije….Bitch Boys are as good as it gets.


tekst in foto: Miran Juršič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.