Ultra+Bitch Boys+Ks!ht.+Los Ventilos

Los Ventilos (Jaka)

Los Ventilos (Jaka)

Drugi festival Kišta, Trzin, 31.1.2003


Ponujal se mi je cel večer ob zvokih rock glasbe in seveda sem se odločila, da ga izkoristim. Preživela sem ga na drugem festivalu Kišta, ki se je dogajal v Trzinu. Moja pričakovanja so bila velika, saj so povabili štiri zanimive skupine, ki so si pravzaprav zelo različne, a so vseeno na nek način povezane.


Za ogrevanje pubilike je bila predvidena skupina Ultra, ki je svoj nastop vsekakor opravila po pričakovanjih. Polni energije, predvsem pa z zanimivim vokalom so nam pokazali, da res znajo. Z vsakim koncertom postajajo boljši in boljši.
Wou, zanimivo, sem si mislila, ko sem se čez čas za hip ozrla na oder. Pogled na Bitch Boyse je bil nekoliko nenavaden. Tipčki, oblečeni v pisane hlače, zanimive majice, predvsem pa posebne pričeske, ki jih naredijo še bolj edinstvene, bi bil najboljši opis zanje. Glasba mi je bila všeč in priznam, da se zvokom le-te prav z lahkoto prepustiš brez dodatnega razmišljanja. Privede te do poplesavanja, oz. miganja, pa naj bo takšno ali drugačno. Ljudje so noreli in skakali in se jim popolnoma predali. Ko so se že skoraj poslavljali od nas, jih publika kar ni hotela izpustiti, saj so vsi hoteli še in še. Fantje so bili radodarni in so nam kot bonus podarili še poseben mix (predstavljajte si pesem Golica v surf preobleki in dobili boste točno to, kar smo slišali mi) nekaterih skladb.
Vsa dvorana je bila že več kot nestrpna, ko so se na svoj nastop pripravljali Ks!hti. Žal je prišlo do manjših tehničnih težav, zato smo jih morali malce čakati. A trud se je očitno poplačal, saj so nas v naslednji uri popeljali v njihov svet. Čeprav zasedba skupine ni bila popolna, saj je manjkal njihov klaviaturist, ki je zaradi slabih vremenskih razmer obstal v Nemčiji, so se znašli tudi sami. Morda se je nekaterim zdelo, da to ni to in da bi Ks!ht. lahko pokazali več. Fantje so se vsekakor potrudili, da bi zadovoljili tudi tiste. Komur tokrat morda niso bili všeč ali ga niso uspeli prepričati, ga vabijo na obisk še kakšnega nastopa.
Ob poslušanju skladb z albuma ‘…In profit=duša’ je čas kot vedno, prehitro mineval. Seveda so nam tudi tokrat postregli z nekaj priredbami, ki kljub tokratnemu preigravanju zvenijo vedno drugače.
Proti koncu je temperatura naraščala in prav zagotovo se ni več našel nihče, ki ga ne bi navdušili.
Kot zadnji pa so na oder stopili Los Ventilos. Prav zanimalo me je, kaj bodo tokrat pripravili. Začeli so udarno, kot se zanje tudi spodobi. Ob prepevanju njihovih hitov (2000, Ne gledam nazaj, Heroj, …) in seveda skakanju so uživale predvsem prve vrste, tisti, ki so vse dogajanje spremljali iz zadnjega konca, so le gledali. Prav gotovo pa je bilo tudi njim všeč. Fantom vsekakor kljub pozni uri energije ni zmanjkalo. Vedno znova se dokazujejo in nas presenečajo. Vsekakor je bil tudi ta njihov nastop nekaj posebnega.


Za konec naj še enkrat pohvalim vse nastopajoče, ki so se trudili, da so nas zabavali, vse organizatorje, ki so poskrbeli, da je zadeva tekla tako kot je treba (morda vam malo zamerimo le tehnične težave), predvsem pa pohvala rockerjem in vsem, ki ste bili tam.


Nina Jenko


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.