Snoop Dogg – Paid tha cost to be da boss

Snoop  Dogg - Paid tha cost to be da boss

Snoop Dogg – Paid tha cost to be da boss

Založba: Priority Records, EMI Records / Distribucija: Dallas Records, 2002


‘Kje je kdo, da se stepem z njim in mu prislonim pištolo na glavo” sem si mislil, ko sem začel poslušati novo plato Snoop Dog-a ‘Paid tha cost to be da boss’ se veselo zibal in kimal v ritmu. A kasneje sem se ob mirnejših tonih in ritmih hitro streznil in bi s sovražnikom v miru lahko pokadil prepovedano ‘pipo miru’. Super plošča z 20-komadi je dokaz, da je Snoop še vedno največji old school gangster v Ameriki. Komadi so res neverjetni.


Na plati gostuje veliko gostov, kot je značilno za reperje, seveda. Med znanimi so to Jay-Z, Nate Dogg, Warren G, Redman, Ludacris. Komadi, ki so me najbolj prevzeli so mogoče ‘From tha chuuuch to da palace’, katerega je sproduciral ‘The Neptunes’, ki sta med drugimi producirala tudi Blink 182, Britney Spears, Kelis, Justin Timberlake-a, Foo Fighters, Jay-Z-ja in sta trenutno dva najbolj popularna in iskana producenta na svetu. Omenil bi še ‘I belive in you’ z manj znano a mega Latoiya Williams ali pa celo vse komade. Da Snoop ne hrepeni več toliko po slavi se pozna tudi po tem, da ni niti en komad sproduciral njegov prijatelj Dr.Dre. Besedila ostajajo rap-u primerna in standardna, a v besedah in interpretaciji Snoopa drugačne.


Ploščo bi priporočil vsem ljubiteljem rap-a, namišljenim in pravim gangsterjem in sexy najstnicam, da bodo poleg tangic lahko nosile še prst debele zlate verižice. Marku Pogorevcu (direktor policije), pa priporočam naj si prevede njegova besedila in če bo kdaj SNOOP v Slovenijo prišel, naj ga na podlagi besedil tudi zapre, da ga lahko obiščem in prosim za podpis….


Pericza

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.