Severina – Virujem u te (najbolje uživo!)

Severina - Virujem u te (najbolje uživo!)

Severina – Virujem u te (najbolje uživo!)

Založba: Dallas Records / Distribucija: Dallas Records, 2002


Vsaka država ima neko svojo glasbeno divo (čeprav za Slovenijo to ravno ne moremo trditi). No, tako je tudi na Hrvaškem. Kljub veliki konkurenci je to samo ena in edina. Toliko znana, toliko dostopna, pa še zmeraj tako zelo skrivnostna. Morda je ravno v temu čar. Mnogi jo primerjajo z divami ala Marylin Monroe drugi z Madonno. Mnogi sanjajo o njej. Spet drugi želijo samo kakšno golo fotografijo. A ona je samo ena in edinstvena, ne glede na čas, politično opredelitev ali kaj druga, to je – Seve nacionale.


Severino bi lahko opisali tudi drugače. Kot prvo devojko (prvo punco) in Dalmatinko. Je devojka sa sela, kjer raste trava zelena. Njo ljubi Ante pa še morda kdo. Katera od rojstnega dneva pa do rojstnega dneva samo poje, samo igra. Če misliš, da ti bo mala dala, te bo samo pogledala izpod obrvi in ti jasno dala vedeti, da je to njena stvar. No, vse to so tudi naslovi njenih največjih hitov, katere lahko slišite na zadnjem izdelku v živo imenovanem Virujem u te.
Pretesna dvorana, perfekten performans in najboljši glasbeniki. Kot gost na violini, katera se pri Severini veliko pojavlja, je Bruno Urlić, službeni violinist zagrebškega Zabranjenega pušenja, ki se kot gost pojavi tudi pri slovenski zasedbi Zaklonišče prepeva.


Če bi koncertirala štiri dni zaporedoma, bi bila dvorana verjetno štiri krat pretesna. Enako velja tudi za nastope v Sloveniji. Jebiga.


Marko Pigac

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.