S Francozi v Zagrebu

Žoambo žoet workestrao

Žoambo žoet workestrao

Žoambo žoet workestrao (Slo) in Cheval de frise (Fra) – KSET Zagreb 4.2.2003


Še utrujeni od napornega vikenda, smo ponedeljkov večer preživeli na obisku pri sosedih v Zagrebu, v odličnem alter klubu KSET-u.


Po parminutni izgubi orientacije v južnem delu Zagreba smo končno našli pravi odcep za KSET.
Klub je bil že kar prijetno ‘zafilan’, po večini z znanimi obrazi iz zagrebških untergrunt klubov. Bil sem prijetno presenečen, saj nisem pričakoval tolikšnega odziva hrvaške art-rock scene.V klubu, ki ga vodijo študentje fakultete za elektrotehniko, je vladala prijetna, zadimljena, s koncertnim pričakovanjem zabeljena atmosfera.
Prvi so na oder stopili, z naše gore listi ‘Žoambo žoet workestrao‘. Igrali so predvsem komade z zadnjega cd-ja z naslovom “Svakoga dana u svakom pogledu sve manje nazadujem”, ki so ga izdali pred kratkim za založbo Domači posnjtki iz Sežane. Oster, energičen , s slovenskimi besedili podkovan rock, je hrvaška publika s pomočjo dokaj velike ekspedicije Slovencev, sprejela več kot optimistično. V dobre pol ure so nam Žoamboti pokazali svojo izjemno fuzijo glasbe, ki izstopa iz velike večine izdelkov slo glasbene scene, hkrati pa tudi dokazujejo svojo inovativno originalnost in prepoznavnost. Na odru, pa sem poleg Ivota, Grege in Marijana, opazil še nov obraz. Kot gost se jim je pri nekaj štiklih na klarinetu in saksofonu (tenor) pridružil Andrej-(ex Strahuljari).
Cheval de frise‘ sta Vincent Beysselance in Thomas Bonvalet. Bobni in akustična – električna kitara sta inštrumenta, s katerima sta nas vodila skozi koncert. Minimalistična ‘nojzična’ bariera, s katero sta nas bombardirala z hrupnimi ritmi, slabo uro skozi koncert, nas je popeljala skozi sfere vesolja od baroka pa do kantrija in eksperimentalne glasbe. Uživanje občinstva in obeh nastopajočih v izvedbi je bila samo pika na I in dodatek k odličnemu konceru in prijetnem večeru v Ksetu, kamor se bomo 100% še vrnili, sploh ko pregledaš spored dogodkov za bodoči mesec.


Johann

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.