Requiem – Zadnja molitev

Requiem - Zadnja molitev

Requiem – Zadnja molitev

Založba: Play Records, 2002


Po večletnem premoru so se na slovensko glasbeno sceno, v malce spremenjeni zasedbi znova vrnili Requiem. Pozabljene ‘stare device’, ki letos praznujejo svojo decenijo obstoja. Ljubitelje trših zvokov so presenetili z udarnim albumom imenovanim Zadnja molitev.


Hard rokerjem, katerim mnogi pravijo kar ‘slovenski’ Iron Maiden, se je kot nov frontman pridružil Sergej Škofljanec. Avtor mnogih skladb in izvrsten vokalist, ki je celotno stvar tudi sproduciral. Marca Kavaša na kitari je zamenjal Sandi Černoša, režiser videospota za balado ’12 let’.


V 58-ih minutah, je zajeto prav vse. Od hitrih, trših variant npr. ‘Križarji’ in ‘Mr. Twister’ (katerega so si navdušenci lahko sneli iz Interneta že jeseni), pa vse do balad. Incestne ’12 let’ in ‘Ker te ni’. Prav za ti dve baladi, ki bi prevzeli vsakogar, bodo mnogi prikrajšani, ker jih zaradi dolžine na radijskih postajah ne bodo pogosto vrteli.
Za tiste, ki jim je slovenščina tuj jezik pa še štirje komadi v angleškem jeziku. Poleg razbijaškega ‘Mr.Twisterja’ še ‘Jelaousie’, ‘Revolution’ in ‘Magic’. Konča se z zanimivo ‘Zadnjo molitvijo’, kakopak – v latinščini.


Izvrsten izdelek, ki ne sme manjkati na policah glasbenih navdušencev in velja kot priporočilo tudi tistim, katerim takšna glasba ni všeč. Respect!


Marko Pigac

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.