Izštekani mladinci

izstekani_srecna_mladina_001

V petek, 14. februarja, je v legendarni oddaji Jureta Longyke Izštekani gostovala ljubljanska skupina Srečna mladina, ki prav tako kot Izštekani letos praznuje spoštovanja vredno desetletnico delovanja.


Skupina je ime dobila po znanem komadu punkovske skupine Niet. V teh letih so se v bendu zvrstili premnogi glasbeniki, kot zadnji pa jih je lani okrepil basist Anže Langus, bolj znan tudi kot član spremljevalne skupine Tinkare Kovač. Edini, ki v skupini vztraja že od samih začetkov leta 1993 je vokalist Vlado Mihajlovič. Njihovo kilometrino je bilo še posebej močno čutiti v petek, ko so predstavili nekatere starejše punk-rockovsko naravnane pesmi, stilno povsem drugačne pesmi, kot so ‘Pop Muzik’, ‘T.T.R., t.t.r., t.t.r’…, ter tudi povsem nove predelave. Predstavili so tudi eno še nikoli slišano skladbo. Zanimiva je bila inštrumentalna predelava ‘mega hita’ ‘Pop Muzik’, kjer je bilo zelo težko zaznati podobnost s originalom. Pri mnogih pesmih so se jim pridružili tudi gosti, kot so dolgoletni basist skupine Tomi Demšer ter člani bendov Siddharta, Cancel in Skor.
Nasplošno s(m)o poslušalci lahko začutili, da gre za skupino, v kateri se ves čas nekaj spreminja, dograjuje in predvsem nadgrajuje in bi si tako zaslužila večjo pozornost slovenske glasbene javnosti. Trenutno so na naši ‘levi sceni’ prisotni na Videospotnicah s povsem novim videom ‘T.T.R., t.t.r., t.t.r’.


Andrej Motl


foto: Alan Orlič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.