Ekskluzivni Psihomodo Pop

psihomodo_pop_ostriga_005

Po veliki ‘okupaciji’ Slovenije z strani hrvaških pop in dalmatinskih izvajalcev, smo končno lahko dočakali, da nas je obiskala vsaj ena rockerska skupina, vsem dobro poznani zagrebški Psihomodo Pop.


Tokrat smo Psihomodo Pop lahko slišali v škofjeloški Rdeči Ostrigi. V Sloveniji so nastopili že na večjih festivalih: Rock Otočec, Izola dogaja, … Naj omenim, da so se svojim video spotom »Crotatia & freedom« promovirali celo na MTV-ju. Na Gorenjskem so nastopili prvič, zato je bil odziv publike velik. Koncertna dvorana kluba je bila polna, a pričakoval sem večji naval. Odigrali so vse svoje znane uspešnice kot so: Starfucker, Ramona, Ja volim samo sebe, Kad sam imao 16, Pinokio, Laž, Frida (po kateri so najbol poznani), ter še mnoge druge. Bobnarju je med igranjem ‘crknila’ plastika na bobnu, takrat je vajeti v svoje roke vzel frontman skupine Davor Gobac, ki je poslušalstvo zabaval s svojim štosi, ne da bi opazili da je šlo kaj narobe. S svojo karizmo je skozi cel koncert pozitivno vplival na celotno poslušalstvo: izrazil je željo, da bi se ohladil z snegom in na oder je v nekaj minutah dobil led, s katerim je hladil sebe in svoje člane, valjal se je po tleh, folk mu je prižigal cigarete… S svojim nastopom so res dokazali, da spadajo v prvi razred klubske atrakcije.
Ogrevali so nas dobro uro in pol. Poslušalstvu gre zameriti le to, da je bil odziv ob njihovem koncu zelo bled in jim benda ni uspelo priklicati nazaj, sicer pa je bila publika odlična.


tekst in foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.