Eden in edini – Gibonni

Gibonni

Gibonni

Takšen bi bil lahko motto za brezglavo množico, ki je v četrtek v Hali Tivoli uprizorila pravi obred v čast svojemu pop-idolu Gibboniju.


V Hali Tivoli se je pripravljal shod, ki je bil podoben verskem. Ljudje s steklenicami pijač, ki so jih kot talismane zvesto prenašali naokoli, so si prepevali in žvižgali molitvice, ki jih je naredoval njihov guru v vlogi Gibonnija, ki je bil na turneji, s katero je predstavljal zadnjo ploščo Mirakul.


Popolnoma je obvladal oder, kar z 17-člansko zasedbo tudi ni bilo tako težko. Njegovi podaniki so slišali na ime Manu Katche, Tony Levin, Geoffrey Oryema, Stefanovski in so mu pomagali pri vzpostavljanju atmosfere. Ta je bila še posebno svečana ( beri: valujoči plamen iz vžigalnikov) ob mirnih in ne preveč pregrešnih komadih, drugače pa je ta splitski pop-guru specialist za ljubezensko tematiko, ki je ne morete zgrešiti v nobenih od njegovih najlepših manter: Oprosti, Libar (po vzoru knopflerskega guruja),Tempera, Vsi moji punti, kad se zbroje, Mirakul.
Kar nekaj časa je potreboval, da so poslušalci začeli padati v trans, najbrž je to dosegel z neskončnimi zahvaljevanji Sloveniji in seveda žametno ustrojenim glasom. Prve so padle ženske, ki so z tresočimi koleni in ploskajočimi rokami komaj zadrževale solze, nakar je popustila tudi moška drža in objemanjem ni bilo konca. Vso ah in oh so Gibotu dale še nadaljnjega zagona pri lucidnem reševanju zelo zapletenih skladb in friziranju ups! fraziranju. To je njegova Tajna vještina.
Na vsak njegov ukaz so šle roke v zrak, pa levo in desno, glasilke so zavzelo določeno notno pozicijo in zapele skupaj v duhu enega in edinega, ki je bil ta večer Gibboni. Če to ni pop fanatizem, ki je resnično podoben verskemu, potem jaz očitno edina nisem podlegla čarom vsemogočnega, ki je dejansko uspešen pop izdelek zapakiral v še bolj uspešni komercialni izdelek.
Vseeno se je guru dostojno predstavil v skladu s svojim načinom in stilom, bisi so mu godili (kako tudi ne…) in vidno navdušen je pričaral Mirakul to noč za veliko duš, kar je bilo zelo očitno, saj se je temperatura v Hali Tivoli iz začetnih 16 dvignila na 22°C. Pa oporekajte, da to ni mirakul !!!!


B. Nina


foto: Aleš Serajnik – Sergio

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.