Backstage

backstage_intervju_001

Četverica mladih, nadebudnih punk – rockerjev iz Ljubljane


V Orto baru se je 19.2.2003 zgodil promocijski koncert zasedbe Backstage. Najprej so za ogrevanje poskrbeli RefleX, nato pa so se nam predstavili še oni.
Naš intervju je potekal po njem, na dveh kar se da nenavadnih krajih. Prvi del (fotografiranje) na moškem wc – ju, pogovor pa na stopnišču. V zanimivem in predvsem smeha polnem intervjuju so mladeniči povedali marsikaj novega.


Zanimalo me je, če je po predvajanju skladbe Confused, ki na Videospotnicah vedno zaseda najvišja mesta, njihova prepoznavnost kaj narasla, in če jih ljudje zaradi tega že kaj več spoznavajo (npr. na ulici). Bobnar Luka menda izredno veliko hodi po ulicah pa do sedaj še ni opazil, da bi ga zaradi tega kdo prepoznal. Ni se moral odločiti, če je razlog to, da je v videu in v realnosti med njim takšna razlika ali pa se vzrok skriva drugje. Do sedaj ga spoznal ni še nihče, niti mu ničesar ni rekel. S tem sta se strinjala tudi ostala dva člana, o nasprotnem pa je bil prepričan novi kitarist Mitja, ki v spotu sploh ni nastopal. Menda si ljudje najbolj zapomnijo tistega, kar je na hitro prikazano in zato vejo, kdo je on.
Med ogromno smeha (kljub temu, da so ravno končali z nastopom jim le-tega ni primanjkovalo), sem jim uspela zastaviti naslednje vprašanje. Saj veste, štirje mladi fantje so več kot primerna tarča za oboževalke, zato me je zanimalo, če imajo z njimi veliko težav. Če se osredotočim na videospot, jim jih prav zagotovo ne manjka. Seveda, da jih imajo. Največ problemov jim je menda naredil Pižama, ki je v vseh pogledih njihova največja oboževalka. Z drugimi pa menda nimajo težav, ker so tako ali tako stari šele 13 in so vse starejše od njih. No ja, fantje a pa ste pomislili na to, da ni ravno v redu, če potem ob takih poznih urah hodite naokoli? Vsekakor je pevec Miha izredno obžaloval, da Pižame na koncertu ni bilo zraven, saj bi bilo potem še bolj veselo. Sicer pa jim je prav iz tega nastopa v mislih ostal mladenič, ki je znal našteti pet porno igralk in igralcev ter za to dobil njihov demo. Ni kaj, fantje se spoznajo na taka in drugačna področja, se pravi, da se splača, če imajo tudi obiskovalci njihovih koncertov veliko znanja.
Najbrž vam je znano, da v bandu prakticirajo igranje orglic. Niti sami točno ne vedo, kdo se je tega prvi spomnil, najbrž so za to krivi kar vsi. Zgovorni Luka je povedal, da se njemu ta ideja najprej ni zdela v redu, ker je vsak, ki je izvedel, da bodo v pesmi imeli orglice rekel, da naj ne norijo s takimi stvarmi, ker bo to totalna kmetija. On je potem menda nasprotoval, ampak na koncu je vse izpadlo bolje, kot so tudi sami pričakovali. Sedaj jih pa uporabljajo ravno zato, ker je to nekaj drugačnega, njihovega in tega nihče drug nima. Pohvalno, da se tudi v takih bandih rojevajo takšne zanimive ideje, kajne? Ker jih je včasih igral član, ki ni več v skupini, sedaj pa se jih je naučil pevec Miha (oz. Kuki, kot ga tudi kličejo), zraven pa igra še bas kitaro, mu to dela še malce težav, vendar se trudi in prav gotovo mu bo šlo vedno bolje.
Prej omenjenega bivšega člana skupine so tudi sicer izredno pohvalili, ker je menda naredil res veliko zanje, več kot je kadarkoli kdo drug. In ob tej priložnosti se mu tudi zahvaljujejo za ves njegov trud, hkrati pa obžalujejo, ker ga na koncertu ni bilo zraven, saj bi lahko kaj skupaj zaigrali.
Glede avdicije Popstars in njihove prijave na njej menijo, da se je nihče od njih ne bi udeležil, če bi izbirali moško skupino. Pevec menda že itak nima posluha, in tudi ostalih te zadeve ne zanimajo kaj preveč. Vsekakor pa spoštujejo tiste, ki zberejo toliko poguma, da se prijavijo nanjo.
Naj še omenim, da je bil ta dan kitarist Miha res bogi, ker je nekaj pojedel (baje je bila francoska solata) in zato mu je bilo cel dan slabo.
Največja zanimivost pa je, da so vsi štirje šolani glasbeniki, namreč vsi so naredili gimnazijo. He he, tile dečki pa so za hece, a ne?
No ja, zanimiva dejstva o njih bi lahko naštevala in naštevala pa jim ne bi bilo konca. Vsekakor jim energije ni zmanjkalo, kljub pozni uri.


Vsem, ki jih še ne poznate pa priporočam, da si jih čimprej ogledate v živo ali pa počekirate njihovo spletno stran na naslovu www.backstageband.com


Nina


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.