The Velmas – Stuck

The Velmas - Stuck

The Velmas – Stuck

Je izdelek bivšega New Yorčana, z imenom Robert McKenzie ter njegove skupine The Velmas. Po naključju je pristal v Ljubljani in po čistem slučaju se je že prej ukvarjal z glasbo. Zgodba o tem, kako so se člani spoznali je skoraj standardna. Najprej je bil pevec in tekstopisec, ki je naletel na bobnarja, že od prej poznal kitaristko in pevko, seveda so potrebovali še basista,… Od ene skrajnosti do druge, na koncu je McKenzie pristal v majhni Sloveniji, kjer je z Velmasi izdal ‘Stuck’.
CD vsebuje le 8 pesmi, kar se mi zdi precej malo, glede na to, da smo jih po navadi vajeni več. Uvodni del je naslovna skladba ‘Stuck’, sledi pa ‘The perfect kiss’, za katero je bil posnet tudi videospot. Mnogi ga najbrž niti niso upeli videti, saj je bil dokaj malo predvajan.
Ostale pesmi s kompilacijske plošče so si precej podobne, po mojem mnenju nobena prav posebej ne izstopa. Vse so narejene v nekem pop – country ameriškem cowboy stilu. Pravzaprav zvrsti glasbe sama niti ne bi znala opredeliti. Vsekakor je njihov poiskus ‘napada’ na slovensko glasbeno sceno edinstven.
Za pridobitev večjega števila poslušalcev bodo morali še malce počakati, saj so zankrat (pre)malo znani. Z večjo promocijo pa bodo tudi Robert in njegovi The Velmes prav gotovo dobili priložnost za njihovih 5 minut slave.


Nina Jenko

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.