Izštekani Mi2 + Melanholiki

mi2_01

Val 202, Oddaja Izštekani, 10.1.2003


Je televizija resnično ubila radijske zvezde? Nekateri pravijo, da je, nekateri pa vidijo v tem napredek. Prepričal pa sem se, da je oplemenitila skrivnost radiu, pri katerem je bila vedno prisotna. Tudi knjiga, ko jo beremo, nam buri domišljijo za vsako glavo drugače in nam ponuja popolno svobodo pri predstavi. Kako odjemalci medijskega programa sprejemamo ponujeno, se popolnoma loči od vrste medija. Na televiziji si velikokrat privoščimo tudi negativnih kritik, opazk in nevoščljivosti, pri radiju pa je to drugače. Zvok, ki ga poslušamo po radiu je zelo čist in pristen. Veliko glasov smo že vzeli za domače. Od kod prihajajo in iz kakšnih ust, pa si lahko sami orisujemo v svoji domišliji. Iz studija 26 Radia Slovenije sem v prvih sobotnih dvajsetih minutah odšel v posteljo dobre volje, poln vere in veselja.


Naš omiljeni DJ Jure Longyka nam je predstavil v svoji oddaji domačo glasbeno postavo Mi2, ki so brez težav odbrenkali svoje divje skladbe akustično ali pa vsaj polakustično. V malce razširjeni postavi so v živo poslali v eter nekaj svojih uspešnic (Ljubezen pod topoli, Ko bil sn še mali pizdun, Šlager, Samo tebe te imam, Jebi ga bluz, Pojdi z menoj v toplice, Brigita z ulice Maršala Tita, Odhajaš,…), ki smo jih, mislim da vsi v studiu sprejemali v svoja ušesa slastno in požrešno. Med glasbenimi etapami je bila posvečena pozornost njihovim koreninam in zgodovini, ki je precej burna. Iz tiste svoje (prve večje) Črtice so zrasli v velike glasbenike, ki predstavljajo našo slovensko mentaliteto, izvajalsko pa so nestandardni, in to jih bogati.


V goste so povabili nakašne vzornike – skupino Melanholiki, ki prihajajo že iz časov bivše Jugoslavije in jih vsi poznamo pod skladbo ‘Anja’, o kateri se jim sanja. Tudi njih je bilo moč slišati v živo na valovih Vala 202.


Flu Flu


foto: Alan Orlič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.