alfa romeo in julija

Alja

Alja

Loški Pub, 25.1.2003


Ko se odpraviš na koncert, za katerega pravzaprav niti ne veš kaj lahko od njega pričakuješ, si včasih lahko prav pozitivno presenečen.
Priznam, da je bilo pri meni tako, ko sem se odločila, da bom sobotni večer preživela ob glasbi pop – rock skupine Alfa Romeo in Julija, ki jih prej nisem prav dobro poznala.


Končno pričetek koncerta. Mislila sem, da ga bodo otvorili z njihovim največjim hitom, ‘Mimo pada svet’, a ni bilo tako. Pogumno so začeli na vse ali nič in stavili na to, da bodo publiki všeč. Poteza je bila pravilna, saj se je že po prvi skladbi opazilo, da so tisto, kar so ljudje hoteli.
Ob predstavitvi njihovega prvenca Mimo pada svet, je čas prehitro mineval… Da pa nismo poslušali le njihove glasbe, so v svoj repertoar dodali še nekaj pesmi znanih glasbenikov (Blur, Marilyn Manson, No Doubt, …), katere so zaigrali res odlično. Dokazali so, da kljub majhni kilometrini na naši sceni vedo, v kaj se spuščajo.
Vokalistka Alja je moški del poslušalstva uspela očarati s svojo preprostostjo, ter seveda z odličnim glasom, kar je vredno pohvale. Meni se je v spomin vtisnila skladba ‘Na vrhu mesta’, ki jo je ob Andrejevi spremljavi na kitari odpela enkratno..
Po nekaj več kot eni uri igranja pa so nastop tudi zaključili z ‘Mimo pada svet’ ter se od nas poslovili.
Če ste že uspeli poslušati njihov CD, verjemite, da to ni to. Vsekakor jih je treba videti v živo, kjer zvenijo še boljše in pestrejše kot na njem.
So mlada skupina, a njihov čas še prihaja. O njih bomo v prihodnosti prav gotovo veliko slišali.


Nina Jenko


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.