Virtual Voodoo – Bugi-Vugi

Virtual Voodoo - Bugi-Vugi

Virtual Voodoo – Bugi-Vugi

Založba: TEHNIKA / Distribucija: Nika, 2002


Zaradi mojega luknjastega poznavanja elektronike, je bil vpoklic pomoči nujen.Poglejmo kaj sta povedala ‘Guru Alternative’ Kleemar in ‘Mojster Analitičnega Izražanja’ Ize:


 ‘Tehnika nas je zopet razveselila z novim primerkom slovenske elektronike, tokrat z izdelkom Iztoka Turka. Za nepoučene: je eden izmed očetov slovenske elektronike. Bil je eden izmed članov videosexa, sodeloval pa je tudi z Laibachi, Umekom in Rotorji.

Deset densično obarvanih komadov se razvrsti po 49:53 trajajočem albumu, ki te transportira direktno na plesišče. Je zmes minimala in techna, a med poslušanjem zasledimo tudi prvine housa in trancea, včasih pa celo odpotuje v ambientalne vode.

Na začetku – masaža samplov v obliki igrivo programiranih sekvenc, ki se nato nadaljujejo v plesno obarvan ritem. Non-stop dodajanje in odvzemanje sekvenc, ki jih večinoma spremlja bongo ropotanje in mnogoteri sampli, podlaga pa ostaja tista prava, nabijajoča.

Turk nikoli ne izgubi izpred oči svojega cilja, kvalitetne elektronike. Definitivo zmes različnih elektronskih disciplin – puriste zna to motiti, tisti, ki pa resnično cenijo različno elektroniko, pa naj po CD-ju kar posežejo. Svaka ti čast, očka, obvladaš! ‘


Sps

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.