Unlisted – Believe the Truth

Unlisted - Believe the Truth

Unlisted – Believe the Truth

Založba: Samozaložba / Distribucija: Multimedia records, 2002


A ste že slišali za Unlisted? Če ste med tistimi, ki odkimavajo z glavo, niste edini. Tudi jaz jih nisem do pred kratkim, ko sem se nevedoč pogovarjala z enim od članom. Po vseh mogočih vrtanjih in vprašanjih, sem dobile približno predstavo o Unlisted: Prekmurci z dvoletnim stažem na sceni, ki producirajo mešanico modernega ‘hi gain’ in tradicionalnega rockovskega ‘vintage’ zvoka, na katerega vplivajo ameriški rock, progresivno metal in blues. You`ve got it ?


‘Definitivno zanimiva zadeva, ki se jo splača preveriti’, sem si rekla. Njihov prvi (bolj kot ne promocijski) CD ‘Cosmic Sea’ je izšel 2001, tokrat pa z avtorsko glasbo in v polni pripravljenosti z novim: ‘Believe the Truth’, ki vam v petdesetih minutah glasbe razkrije resnico o vsem zgoraj navedenem in postreže s trinajstimi komadi (več sicer v angleškem kot slovenskem jeziku) kakovostne tovrstne glasbe, ki se že z izbiro imena Unlisted skuša otresti kakršnegakoli klasificiranja in predalčkanja.


Glasba je karakteristična, odlikuje jo spretno obvladovanje instrumentov in glasbena ‘čistost’, jedro pesmi sestavlja razpoznaven kitarski rif, ki ga še nadgradijo z preigravanji ostalih kitar. Kljub temu, pa delujejo zelo reprezentativna in sledijo toku istega zvoka, pa je na albumu pravzaprav težko najti vrhunec, stvari postanejo monotone in zdi se, da bi s kančkom več domišljije lahko razširili glasbeni spekter in raznovrstnost, ter tako prispevali k večji polnosti albuma.


Kot se za to zvrst glasbe spodobi, se tudi tu pripravite na skrajno dark, dark, dark besedila, v katerih se nezadovoljstvo meša s strahom, jezo, a ravno toliko, da vas mešanica pripravi do sproščanja energije in jeze. Tudi zato naslovi komadov delujejo prav asociativno: ‘Mora’, ‘Ne odpuščam’, ‘Rage’, ‘Zaman’
Vseeno se zdi, da morajo besedila še dozoreti in poiskati bolj sofisticiran način izražanja, če hočejo izstopiti iz sivega povprečja.


Unlisted so dokazali, da zmorejo producirati kvaliteto, vendar pa jim pustimo zrasti in se pustimo presenetiti naslednji stvaritvi.

Več o Unlisted na: www.theunlisted.net


B Nina

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.