Radijski koncert Tomaža Domicelja

domicelj_val202_001

V četrtek, 28. novembra 2002, se je v studiu 14 na Radiu Slovenija zgodil koncert – nastop, na katerem nas je navdušil Tomaž Domicelj s svojimi gosti. Koncert je bil v okviru promocije njegovega dvojnega kompilacijskega albuma, z neposrednim prenosom na Valu 202.


Tomaža je ob prihodu na oder pozdravil bučen aplavz nabito polnega studia 14. Začel je s pesmijo ‘Zgodba o kravi’, nadaljeval z ‘Bog me še ne mara’ in ‘Če bi lohka’. Nato je prišla na vrsto prva nekoliko bolj znana skladba ‘Ko se zjutraj zbudiš’, s katero smo si poslušalci ogreli svoja grla. Skladbo ‘Dravski most’ je Tomaž zaigral v spomin na svojo nekdanjo gorečo ljubezen, pri petju pa mu je pomagal mali pevski zbor v sestavi: Sanja Mlinar, Damjana Golavšek in Čarli Novak. Gledalci smo bili ganjeni, ko se je Tomaž usedel za klavir (kar je pri njem zelo redek dogodek) in z občutkom zaigral Mežkovo ‘Julijo’. Mravljinci po telesu so bili neizogibni. Klavirsko uprizoritev je doživela še skladba ‘Jutri bo vse dobro’, pri skladbi ‘Avtomat’ pa se mu pridruži še bend. Pesem ‘Laž’ je bila tokrat namenjena trenutno vročemu predvolilnemu boju. Pri petju so mu pomagale mlade deklice – Pupe, ki so s svojimi glasovi Tomaža spremljale še pri skladbi ‘Učilna zidana’. Pri igranju se mu nato pridruži Jože Joe Andrejaš na orglicah, za katerega Tomaž meni, da je najboljši gostinec med orgličarji in najboljši orgličar med gostinci. Skupaj sta zaigrala ‘Vlak na jug’ in ‘Kam so šle vse rožice’.
Sledili sta dve veliki imeni slovenske glasbe, Primož Grašič in Jan Plestenjak. Njuni imeni se nista uporabljali pri promociji omenjenega koncerta na radiu in sta bili za nas res veliko presenečenje. Ker pa vse tri glasbenike tako ali drugače povezuje Škofja Loka, so skupaj mojstrsko zaigrali pesem ‘Loški grad’, nato pa še pesmi ‘Kaj naj jem’ in ‘Hej Meri’.
Tomaž je nato več skladb zaigral skupaj z bendom v sestavi: Pavle Kavec (kitara), Jani Lah (bas kitara), Zlati Klun (bobni). In ker na koncu sledi najboljše, je po pričakovanjih sledila že ponarodela pesem ‘Na planini je živel’.


Če potegnemo črto, je bil to res enkraten koncert. Polna dvorana, gneča pred studiem 14, verjetno je bil prenos na radiu tudi kar precej poslušan, velika imena gostov, to vsekakor dokazuje, da Tomaž Domicelj vsekakor še ni potonil v pozabo, ter se s kompilacijskim albumom spet vrača med ljudstvo.


tekst in foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.