Prekmurski alter v Ortu

Meli v akciji

Meli v akciji

Orto klub / Ljubljana, 18.12. 2002


Prekmurje doživlja alterrockovski preporod; že uveljavljenemu Psycho-Path so kot predskupina delali družbo mladi Manul, ki so eksplozija zvočnih napadov kitarskih rifov, podprtih s hrupom in prepredenih s postrockovskimi ‘solažami’.


Če se občinstvo ob Janisu, Saši in Petru (beri: Manul) še ni prav razživelo, pa so zbrano družbico totalno razgreli ‘sajkoti’, ki so znova pokazali, da je slovenska alter-rock scena še kako živa in se z lahkoto kosa z evropsko.
Psycho-Path torej. Skupina, ki je od svojega obstoja leta 1993 nanizala kar nekaj uspešnih zadevic, med drugim tudi potovanje v moderni plesni svet s Faričem, zadnje čase pa se potepa z ‘Girls Against Boys’ po evropskih klubih, tokrat pa v predbožičnem koncertu v Ortu.
Skupina deluje bolj uigrano kot kdajkoli poprej. Zrelost se odslikuje tako v izvajanju, besedilih in obvladanju ‘stage’ in publike. Sploh Melee, ki je prerastla v prvoklasno frontwoman-ko.
Ona zna in je vedno znala. Podoba jezne rockerice, ki na trenutke pokaže polno mero emocionalnosti, takoj za tem pa se znova zaziblje v svojo edinstveno pozo in nadaljuje v hard-alter ritmih.
Poleg že znanih komadov smo bili deležni tudi novega vala besedil, komadov pospremljenih s prošnjo, naj bomo do nepoznanega čimbolj odprti.
Čeprav se sliši klišejsko, je to edino vodilo vsakega poslušalca do še neznanih stvari in odpravljanju predsodkov. In le tako lahko preraste naša kvalitetna glasba strogo lokalno skupnost in se odpravi v mednarodne vode . Torej tudi z odprto glavo poslušalstva !!


B Nina


Foto: koncertofil, ZUBi

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.