Murat & Jose in še nekaj njih

Murat & Jose

Murat & Jose

VPK ima lepo dvorano, ki je gostila, 6.12. 2002, petkov ‘Hip-Hop’ veseljaški večer. V celoti je bila pobarvana v nešteto svetlobnih odsevov in človeških postav, ki so bile v glavnem v zraku.


Nova glasba je dobra glasba, čeprav je ‘Hip-Hop’ glasbena kultura prišla do nas zelo pozno. Ni pomembno, da je temu tako, resnično pa je povezana s človeško dušo. Murat & Jose sta trenutno najboljša predstavnika te zvrsti v veliki konkurenci, če sploh velja konkurenca, že po vsej naši zemlji. V glavnem, polno je bilo in to je tudi tako kakor je moralo biti. Prostor so ogreli s svojim dolgim repertoarjem naši sosedje onstran Kolpe, s svojevstnim zvokom in tempom pa ostali v naših ušesih takoj po dogodku in še kasneje. Skladbe Murata & Josea so odmevale po vsej dvorani iz vsakih ust. Na odru pa smo uspeli slišati in videti kočevarsko pomoč pravega nastopača Sema, ki se je meni zdel najboljši.


Zanimivo je to, da za vsako glasbeno kulturo stoji tudi neka filozofija, ki se odraža na načelnosti, miselnosti in likih. Neka pozitivna človeška miselnost, sporočila in navodila. Že sama lirika, ki nastopa pri tej ‘vzgoji’ je precej jasna in tematsko bogata, zato se obrača velika pozornost tej glasbi. Tako postane osebna. ‘Hip-Hop’ je torej oplemenitil glasbeno kompozicijo. V podpori pravega zvoka je to definitivno kvalitetna ponudba za ušesa. V meni je koncert priklical varnost. Pozitivna energija je odsev te štime. Ali imajo fantje veliko povedati ali ne, to lahko premelje vsak pri sebi, res pa je, da veliko govorijo.


Druga perspektiva je malo drugačna od glavne. Koncert ni bil poceni – ali pač. Verjetno ima vsak žanr tudi svojo ceno. Nisem še bil kdaj prej na taki zabavi. Zagotovo pa bom bolj pozoren za datume, ki napovedujejo o dogodkih te vrste.


Flu Flu


foto: Miran Juršič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.