Leteči odred – Uživo

Leteči odred - Uživo

Leteči odred – Uživo

Založba: Dallas Records / Distribucija: Dallas Records, 2002


Hrvaška skupina Leteči odred je ob 10. obletnici obstoja izdala pri založbi Dallas records svoj best of album v živo, na Valentinovo, iz zagrebške hale Dom sportova.


Letečega odreda se vsi spomnimo predvsem iz leta 1997/98, ko so se na lestvice izstrelili z albumom Kuda ide ovaj vlak in hiti kot so ‘Hajde cigane’, ‘Kuda ide ovaj vlak’, ‘Lijepa je naša puna odlikaša’, Bregovićevo priredbo ‘Policija trenira strogoću’ in še posebej mega hitom, ki je bil zaslužen za vse to, in katerega marsikdo zna še danes na pamet, ‘Sanjao sam moju ružicu’. Prav ta ‘ružica’ je mnogim D.J.-jem premnogo-krat reševala in rešila kožo.
Zdelo se je, da so Denis Dumančić in druščina po stopnjevanju dosegli vrhunec (Preko Prevlake do Dunava) prav z ‘Vlakom’. Saj so se z naslednjimi albumi izgubili nekje v povprečju. Po tem obdobju izstopajo le hiti ‘Priznajem’, ‘Nisam plak`o majke mi’, ‘Hej Lutkice’, ‘Tebi mogu reći sve’ in ‘Još jednom Tamara’. Morda še najbolj odmeven je ‘Ja sam mali Mate’, ki zelo spominja na Severino.


No, razumljivo je, da so na ta živi album uvrstili vse njihove hite. Forsirajo pa bolj te iz zadnjega obdobja. Zato morda med top 18 ni prav ‘Policije’. Prisotna je tudi Alka Vuica, ki je gostja na ‘Hajde ne laži meni’, kakor tudi Boris Novković na (nikomur drugemu kot) ‘Tamari’. Pa seveda Mali Mate, za one najmlajše.


Album, ki je nepogrešljiv za kolekcionarje, pa tudi za tiste, ki še nimajo predhodnih.


Marko Pigac

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.