Home alone with Umek

umek_1

Zgodilo se je v SubSub-u v soboto, 28.12., kjer je Umek zopet pokazal zvestim in opomnil neverne, zakaj je eden najboljših D.J.-jev v Sloveniji.


Šur, to je rokovska stran in drži, mogoče nismo najbolj kvalificirani dajati sodbe o kvaliteti sodobne elektronske glasbe, vendar pa je treba vedeti, da je tudi rokerstvo ‘a state of minde’ in ne samo ‘a kind of music’. Spomnimo se samo kdo so bili tisti, ki so v prejšnjem stoletju sprožili glasbeno, sex in vsesplošno kulturno osvoboditev, ki se je do dandanes razlezla in infiltrirala v vse možne, verjetne in neverjetne horizonte.
(op.ur. – članek je bil napisan pred selitvijo na PartyOnNet)


Torej, vsem tistim v brk, ki mislijo drugače, ki so postali bolj papeški od papeža: Umek JE car!

Zakaj? Zato ker, četudi se sam spušča v minimalistične elektro vode (njegova zadnja plata Neuro), na partijih vrti tisto, kar napali ljudi. Je profi. Zato ker vrti tisto kar paše eno k drugim in ne tisto kar ima na razpolago. Zato ker vrti samozavestno a ne samovsečno; zanalašč bo kdaj pa kdaj med komadi spustil sekundo tišine, kar seveda sproži salvo ogorčenih žvižgov, glasbenega shota potrebnih tancerjev – in seveda takoj zatem bodo dobili točno to: pljusek glasbene ekstaze. Zato ker sovraži dolgčas; rok trajanja enega komada na njegovem deku je zelo kratek, zato si je omislil miksanje na štiri gramofone, ki vam bodo potešili še tako razdražene glasbene sinapse. Hočete še več razlogov? Našli jih boste na njegovem partiju.


tekst in foto:  Miran Juršič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.