Bajaga & Instruktori – Best of Live

Bajaga & Instruktori - Best of Live

Bajaga & Instruktori – Best of Live

Založba: Dallas Records / Distribucija: Dallas Records, 2002


Momčila Bajagića Bajago širni publiki ni potrebno posebej predstavljati. Lahko bi dejali, da je poleg Balaševića in Bregovića edini predstavnik ZRJ, ki lahko svobodno in nemoteno koncertira v vseh državah bivše domovine.


Morda je prav to vzrok za nastanek njegovega, zdaj že drugega, živega albuma (po letu 89) imenovanega Best of Live. Glede na njegovo dolgo in bogato kariero malce pozno, a vendar. Je produkt koncertne turneje istoimenskega poslednjega albuma »Zmaj od noćaja«, ki je potekala od Ljubljane pa vse do Skopja. Oz. če želite z drugimi besedami, »od Vardara pa do Triglava«. No, prav Bajaga, je tisti, ki »odpira« meje bivših republik. Spomnimo se samo njegovega koncerta v Križankah leta 1994.


Že samo ime pove, da je plošček sestavljen iz njegovih »naj« hitov. A glede na to, da je iz turneje »Zmaj od noćaja«, bi logično pričakovali morda istoimensko skladbo namesto priredbe skupine The Clash »Dali da odem ili ne«. Omeniti velja še single »Slovenačka reč«, ki jo je napisal skupaj s slovensko novinarko, popotnico med Beogradom in Ljubljano Sonjo Dodig.


 Marko Pigac

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.