Rambo Amadeus v Orto klubu

rambo_orto_001

kraj: Ljubljana, Orto klub, 19.11.2002
nastopajoči: Rambo Amadeus
vstopnina: 3000 SIT
obisk: razprodano, bi se temu reklo.


Popolno zadovoljstvo, bi opisal dogodek z dvema besedama. To mi je bil moj prvi Rambo-v koncert, ampak kot sem slišal iz ust poznavalcev oz. ljubiteljev te glasbe (in med drugim tudi bral v samih medijih), da lahko pričakujem izvrstne glasbenike in pa tudi obilo smeha. Natanko to sem tudi dobil. 🙂


Koncert, sicer na internetnih straneh napovedan ob 21:00, se je pričel nekje ob 22:30 (in trajal do 00:30). Torej, bili smo priča prvovrstnega dvournega (in smeha polnega) koncerta. Prvo, kar me je seveda pozitivno presenetilo, so bili sami glasbeniki na odru: Rambo Amadeus (vokal in kitara), Trut (bobni), Mihajlo (bas) in Pančevac (klavijature).
Odličen kvarter, ki nam je skozi repertoar pokazal, kako se streže prvovrstni glasbeni stil, kot so jazz, blues, r’n’r, kakšen kanček reagge, hard rock glasbe, pa tudi novejši zvoki, ki se ga nebi branil tudi noben techno / rave party (!).


O samih odigranih komadih sedaj nebi razglabljal(i), so pa nekateri trajali tudi po 15 – 20 minut. Interpretacija 1A. Da je res šaljiv človek, je pokazal tudi s tem, da se je ob priliki kar vsedel na same bobne in začel stresati svoje balkanske šale. Mu sploh lahko kdo zameri, ko je med drugim omenil, da smo škrt narod (pa še res je), ‘Ural do Triglava’, pa na temo Evropska Unija je bilo tudi dosti zajebancije. Med samim koncertov pa se je odvil tudi majčken ‘incident’. Rambu je naš fotograf v prvih vrstah malce ‘flash-iral’, tako da je takoj zatem nastal nov komad z imenom ‘Paparazzo’, ki je izzval obilo smeha pri samih obiskovalcih. Pohvala gre tudi njim samim, ki so z svojo kulturno ravnjo poskrbeli, da sta dva invalida, ki sta obiskala koncert, imela kaj videti.

‘Ja se osječam normalno, kad se otkačim totalno.’
‘Dva put je uvjek bolje nego jedan.’, so bile zadnje besede preden je zapustil oder (in ki se vežejo na koncert, ki ga je imel Rambo na istem odru naslednji dan).


Tekst: koncertofil, ZUBi


Foto: Aleš Lončar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.