Martinovanje s skupinama Mad Dog in Terra Folk

Mad Dog (Ivan, Marko, Dare)

Mad Dog (Ivan, Marko, Dare)

Bili smo v Kranju, na Primskovem 8.11. 2002. Za vas smo praznovali martinovo kar trije: Nina, Tanyisha in Bojan.


V Kranju, natančneje na Primskovem, se je na mrzel novembrski petek spet dogajalo!
Tokrat so v goste prišli Mad Dog ter skupina Terra Folk.
Vse skupaj se je pričelo že dokaj zgodaj, ko so s svojim repertoarjem pričeli Mad Dog-i(bivši Sokoli, Laibach), ki so preprosto navdušili! Igrali so priredbe, vendar le-te tako profesionalno, da je bilo komaj opaziti, da jih ne igrajo in pojejo prvotni izvajalci. Njihov nastop je bil zanimiv, predvsem zato, ker so vsi že uigrani, dobri glasbeniki, ki jih ne preseneti nobena stvar, kar so tudi tokrat dokazali.
Poskrbeli so za pravo ‘martinovo’ vzdušje, kar je bil tudi njihov namen.
Takoj za njihovim nastopom sta se obiskovalcem predstavili dve plesalki, ki sta moški del občinstva pošteno razgreli… Dvorana se je vedno bolj polnila, Vito Rožej in Boštjan Gorenc – Pižama, pa sta vzpodbujala ljudi k zabavi in celotno prireditev tudi povezovala.
Obiskovalci so komaj pričakovali zvezde večera, skupino Terra Folk…Čeprav so bili nekateri, ki jih še niso slišali igrati v živo, skeptični, in niso vedeli, kaj naj od njihovega nastopa pričakujejo, je bilo presenečenje pozitivno!
Fantje so pošteno razgreli dvorano, s svojim zanimivim nastopom so v marsikaterih očeh vzbudili začudenje in hkrati spoštovanje, saj se na igranje svojih inštrumentov res spoznajo.
Med kratkim odmorom so nas ogrevali in povečevali temperaturo v dvorani, bruhalci ognja, za še večjo vročino v dvorani pa je poskrbela prava orientalska plesalka,ki je spremljala njihov nastop, ter bila zopet paša za moške oči.
Drugi del nastopa Terra Folk-ov je bil še bolj zanimiv od prvega! Poleg igranja na različna glasbila so še dodatno dokazali njihovo genialnost. Od igranja violine na različne načine, do razno raznih ‘prijemov’ flavte, klarineta…Teh stvari se ne da opisati, preprosto jih je treba videti v živo!
Obe skupini sta me zelo pozitivno presenetili, primerno dogodku je bilo na pokušino tudi novo, letošnje vino, vzdušje je bilo dobro, Kranj je spet zaživel…Na še mnoge enako dobre koncerte!


Nina Jenko


Skupina Mad Dog je bila ustanovljena že nekje leta 1987. V zasedbi Ivan Bekčič (kitara), Marko Pentek (vokal), Marko Bertoncelj (bobni), Miha Hawlina (saxofon) in Ana Korenini (bas) so leta 1991 posneli svoj prvi in edini album ‘Grrrr‘, ki je izšel le v obliki kasete. Nekatere skladbe s tega albuma lahko še kdaj ujamemo na kaki radijski postaji, saj je bilo kar nekaj hitov, npr. Če pridem v nebesa kdaj, Dolga cesta, Greva dol,… Zasedba je pridno koncertirala po celotni Sloveniji. Igrali so avtorske skladbe, veliko pa tudi preigravali stare hite drugih avtorjev (predvsem 60. in 70. leta). Pravzaprav so bili eden boljših ‘cover- bandov’ v tistem času.
Leta 1991 je dva Mad Dog člana k Sokolom povabil Peter Lovšin. Mad Dog so se razšli- Ivan in Marko B. sta šla k Sokolom, Ana k Don Mentoni Bandu, Miha k Dino Dvorniku.. Sokoli so delovali do leta 1993, kasneje je ustanovni član Mad Dogov Ivan (in Marko B.) ustanovil band Hot Dog, ki je tudi bil nekakšen ‘žur band’… In zgodba se je nadaljevala… Ko so tudi Hot Dog razpadli, je Ivan odšel ponovno k Lovšinu, kjer je zaenkrat še vedno.


Na petkovem nastopu na Primskovem, so se fantje ponovno zbrali na prireditvi Martinovanje, ki jo je organiziralo Društvo za razvedrilo mladih Kranj. Zasedba je bila sledeča: Ivan Bekčič (kitara), Marko Pentek (vokal), Marko Bertoncelj (bobni), Davor Herceg (klaviature/ ex. Soulfingers) in Dare Hočevar (bas/ ex. Laibach, Sokoli). Tokrat so se odločili igrati le stare priredbe, stvari ki jim najbolj ležijo.. Vsi so namreč ‘stari mački’ in na nastopu se je to poznalo. Bil je namreč izvrsten! Igrali so stare rock klasike, predvsem 60. in 70. leta. Začeli so okrog 21:00 ure in igrali dobro uro in pol. Ker se je v Kranju isti večer dogajala neka strankarska (politična) prireditev, se je to poznalo tudi pri številu občinstva v dvorani. No, ob koncu so že imeli tako številno publiko kot se spodobi.. Repertoar je zajemal izvrstno izvedene klasike od J. Hendrixa, Doorsov, Rolling Stonesov, in podobnih.
Ker pred začetkom ni bilo napovedovalca, ki bi moral biti, je Mad Doge napovedal šele po koncu njihovega nastopa Vito Rožej, skupaj s Pižamo. Bila sta super, pravtako kot vzdušje, evforija ki je naraščala vedno bolj pred nastopom Terra Folk.


Tanyisha


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.