Manic Street Preachers – Forever Delayed / The Greatest Hits

Manic Street Preachers - Forever Delayed

Manic Street Preachers – Forever Delayed

Založba: Sony Music / Distribucija: Dots Records, 2002


Še kako dobro se spominjam Motorcycle Emptiness iz leta 1992, ko so se mi MSP priljubili že kot osnovnošolki. To je bil pravzaprav njihov prvi hit, ki pa ga seveda najdemo tudi na tej, njihovi najnovejši plošči – kompilaciji vseh naj – hitov zasedbe z naslovom Forever Delayed – The Greatest Hits.


Njihov drugi album ‘Gold Against The Soul’ ni prinesel kakih velikih uspehov, vsaj ne takih kot prvenec ‘Generation Terrorists’. Z drugega albuma je tu From Despair To Where, s prvega pa še You Love Us, Little Baby Nothing. S tretjim albumom ‘The Holy Bible’ se je zgodilo podobno kot z drugim. Takorekoč nič.
Faster
Ko smo band že skoraj pozabili, so se pojavili z ‘Everything Must Go’, kjer so tudi odlične A Design For Life, Kevin Carter, Everything Must Go, Australia in nas spomnili, da še delujejo. Album je bil zelo uspešen, verjetno najbolj od vseh njihovih do sedaj. Naslednji album ‘This Is My Truth Tell Me Yours’ so snemali več kot eno leto. A očitno se je splačalo. If You Tolerate This, naprimer, je bil velik hit zasedbe, video so non-stop vrteli na MTV-ju in ne dvomim, da si ga z lahkoto prikličete v spomin. Pravtako so s te plošče še: Tsunami, You Stole The Sun From My Heart in druge. Z ‘Know Your Enemy’ ploščo, niso uspeli ponoviti ali bolje rečeno – obdržati uspeha.
So Why So Sad.
Morda pa so ravno zato, ravno sedaj izdali še svojih 20 Greatest Hits, največjih uspešnic. Da nekako ‘zapolnijo vrzel’ in se nam prikažejo v najlepši luči. Na eni plošči. Ali drugače, kot to delajo že vsi. Pa še oni izdajo ‘Best of’ ploščo.
Kakorkoli. Dejstvo je, da je sedma plošča MSP takorekoč resnično nekaj posebnega, čeprav že slišana. Če ne drugega prva kompilacija skupine in zagotovo (bo) najbolje prodajana. Tako za nove poslušalce, občudovalce, kot za take (kot sem sama), ki se skupine nostalgično spominjamo..
Tudi CD Booklet je prav poseben. Ko jo listaš, dobiš občutek, da si na kaki post-moderni pop – art razstavi. Zraven pa najdeš še nekaj izjav (pri)znanih oseb/nosti.
Če citiram le enega: Regard all Art Critics as useless and dangerous, Manifesto of the Futurists. Bi potrebovali še prevod!?


Tanyisha

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.