Faith Hill – Cry

Faith Hill - Cry

Faith Hill – Cry

Založba: Warner Bros. Records / Distribucija: Nika, 2002


Pop diva Faith Hill se je z novim albumom ‘Cry’ povzpela na prvo mesto Billboardovih Top 200 in tu kraljuje že tri tedne, s čimer je presegla celo legendarnega Elvisa; prav tako pa zaseda prvo mesto na Country Album Charts, katerih kraljica je trenutno. Poleg glasbe na novem albumu najdete tudi posnetke studijskega ‘sešna’, lahko pa se logirate tudi na njeno stran ‘Faith Hill TV’.


Kljub vsem superlativom pa album ob poslušanju izzveni ponovljeno, neorginalno in izživeto. Tako se nobena skladba ne vtisne v spomin, šele ob podrobnem poslušanju ugotoviš, da je vsak komad oblečen v svojo inačico, da bi dosegli raznolikost, vendar ji po mojem ni uspelo. V ta namen so dodani pop elementi (‘This Is Me’), mamljivi zvoki akustičnih kitar (‘Beautiful’), poudarjen country element (‘Stronger’), vse pa dopolnjuje pridih dramatičnosti.


Vse skladbe so dejansko narejene po principu pop-country balade (‘Cry’, ‘When The Lights Go Down’, ‘Beautiful’, ‘Baby You Belong’): za uverturo nas mehki ritmi popeljejo v skladbo, nakar sledi dramatično stopnjevanje v refren, ki ponavadi doseže najvišje tone in ritmično energičnost, refren se nadalje ponovi še ničkolikokrat, zaključi pa se v omlednem slogu, ki je včasih tudi izrazito preveč raztegnjen (‘One’).


Velikokrat se kot vložki pojavljajo o-ji in yeah-ji, ki tako zapolnjujejo že tako prazna in brezizrazna besedila. Tako album deluje kot površen in neinovativen izdelek, ki skuša na račun atributa Faith Hill in dramatiziranja doseči kakovostno raven. Edina svetla točka, ki po principu najboljše za na konec, zaključi album je ‘You`re still here’, saj z spremljajočo ‘orkestracijo’ in izbiro pravih akordov ustvari bolj ‘poglobljeno’ vzdušje, kar so si ustvarjalci prizadevali skozi celoten album.


Kljub temu, da album ne nudi celostnih užitkov, pa vas močan glas Faith, na trenutke melanholičen, na trenutke radostno vzvišen (‘Free’), gotovo ne pusti ravnodušne. Umetnica, ki je za svoje ustvarjanje prejela tudi Grammy-ja, je pevska klasa v kategoriji pop-country. Očitno pa je to tudi dovolj, da se album lansira tako visoko.


nina b.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.