Dalmatino evforija v razprodani Hali Tivoli

Oliver Dragojević

Oliver Dragojević

Oliver Dragojević je na svoj koncert pripeljal Gorana Karana, ta je povabil še Karmen Stavec in zdi se, da je bilo to natančno to, po kar slovenski oboževalci prišli v halo Tivoli 21.11. 2002: veliko emocij z dalmatinskim pridihom.Vse se je začelo z Karanom. V svoji črni eleganci je na oder poklical še Stavčevo, s katero sta v duetu zapela vsak v svoji jezikovni različici. Vendar pa je občinstvo doseglo višek, ko je na oder stopil starejši moški, rahlo osivel, ki sliši na ime Oliver, in pripravil ‘šov a la Dragojević’.


Dalmatinski estradnik, ki ima v Sloveniji že uveljavljen renome, je le še potrdil svoj sloves prve zvezde v dalmatinskem popu, ko je v četrtek v nabito polni Hali Tivoli dosegel popolno predanost občinstva, prižiganje plamenov, gibanje bokov v dalmatino ritmih, s svojo navzočnostjo pa vzbudil čustvene emocije, ki se nemalokrat končajo z emocionalnimi ekscesi, solzami in metanjem ‘modrčkov’ na oder. Obiskovalci spadajo v različne starostne kategorije, vendar prevladuje generacija do 30 let, ki se imenitno zlije z njegovo glasbo in ji je očitno nemalokrat zapoveduje tudi življenjsko filozofijo: rajanje, radost in uživanje v dalmatinskih napevih z rahlo melanholičnim pridihom.


Seveda Oliver natančno ve, kako se tem stvarem streže. Vsako pesem zastavi zelo čustveno; tako njegova ‘Nadalina’, ‘Vela Luka’, ‘Oprosti mi pape’, ‘Cesarični dvori’ izzvenijo polni patosa, nemalokrat se zaziblje v svojih baladah, vmes pa popije še kozarec rujnega slovenskega vinčka.


Koncert je bil prava poslastica za vse fane in tiste, ki to šele postajajo, zagotovo pa Oliverjeva zvezda še dolgo ne bo ugasnila na slovenskem nebu.


B Nina


foto: Miran Juršič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.