‘5 minutni’ (pokoncertni) intervju z Meli

Meli med intervjujem

Meli med intervjujem

Po koncertu v Zagrebu, Hrvaška (klub KSET, 30.10.2002) smo pet minut ukradli Meli, pevki skupine Psycho-Path. Izvedeli smo naslednje:


Vaš četrti (4) album. Kdaj?
Meli:
Najverjetneje naslednje leto – proti koncu. Je v veliki meri odvisno od založbe.


Prosti čas: samo glasba ali tudi fantje (samo priveski ali tudi vprašanje srca?)
Meli: Fantov v smislu ‘boyfriends’ v mojem življenju trenutno ni (je nekaj res intenzivnih mentalno-emocionalnih odnosov, ki jih vzdržujem na daljavo, but no traditional relationship), če pa so, gotovo niso priveski in definitivno morajo združevati v sebi tako ´funkcijo´ fanta kot najboljšega prijatelja. Kar pa se tiče prostega časa oz. privatnega življenja, ga v tadicionalni obliki najverjetneje nimam; zame je vse povezano z eno od mojih obsesij (glasba, film…, people I like), za katere se trudim, da bi jih popolnoma inkorporirala v svoje življenje. Zame je npr. ‘fun-time’ intenzivna korespondenca po mailu s Scottom McCloudom, ali ‘a triple feature of B-horror movies’, ali odpotovat kamorkoli, da bi videla bend, ki ga hočem videti v živo…


Je Meli seksi?
Meli: Na to vprašanje morajo najverjetneje odgovoriti drugi. Če vprašaš mene, v smislu, če se počutim seksi: na odru gotovo DA. Glasba (še posebej, ko je izvajana v živo) je zame najboljši približek seksu. Mogoče je še boljša (kot seks). Ne, definitivno je. Zame gre pri celi stvari za neke vrste MINDFUCK ali SOULFUCK, if you like.


Vplivi?
Meli: Za vsakega od nas drugačni. Zame: najprej zgodnji David Bowie, potem Blixa Bargeld (zgodnji Einstuerzende Neubauten), Sonic Youth, Suicide in cel kup drugih stvari… mislila sem tako na bende, kot na vse drugo, kar me inspirira, predvsem na filme, na zame – v duhu – večno prisotnega Davida Lyncha, na knjige oz. njihove avtorje, kot npr. Jamesa Ellroya,
ki je eden redkih, ki razumejo formulo ‘boys, wrapped in girls’ oz. obratno ‘girls, wrapped in boys’, Benicio del Toro…


Prihodnost?
Meli: Upam, da polna turnej (in glasbe nasploh), še posebej s takimi cool bendi kot so GVSB. Sodelovanje z določenimi glasbeniki (in režiserji)… velika želja pa je nam tudi, da bi bil Josh Homme (op. med drugim tudi producent Queens Of The Stone Age, Kyuss, itd.) producent naše nove plošče.


Slovenija?
18. december, v ORTO baru.

Hvala Meli oz. Melée (kot se rada sama poimenuje) v mojem imenu in seveda ekipe RockOnNet.


Tekst in foto: koncertofil, ZUBi

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.