Rolling Stones – Forty Licks

Rolling Stones - Forty Licks

Rolling Stones – Forty Licks

Založba: Virgin Records / Distribucija: Dallas Records, 2002


Kapo dol pred Stonesi. 40 let rock ‘n’ rolla, ki je bil več kot polovico časa prepojen s seksom, alkoholom in drogami in je na koncu preživel večino mlajših bendov. Toda nova kompilacija? Poleg cele palete takšnih in drugačnih zbirk uspešnic, je ideja zvenela kot slaba naložba – za fane. Toda prvič so v eni zbirki hiti, ki se raztezajo na vseh 40 (dolgih?) let. To pomeni, da so tako zajeti zgodnji posnetki, ki so jih izdali pri založbi Decca, kot tisti od ABKCO-a in Virgina. Od otvoritvene Street Fighting Man, do mračnjaško preroške Gimme Sheleter (se spomnite črnega Altmonta 1969?), do klasik tipa Jumping Jack Flash in Sympathy For The Devil, do prevelikorat spregledane She’s A Rainbow z psihadeličnega Their Satanic Majesty Request in evergreenov tipa Brown Sugar, Start Me Up, novejših Mixed Emotions in Love Is Strong ali pocukrane Angie. Navkljub 2 x 78 minutnima CDjčkoma pa je nekaj ”obveznih’ pesmic kot napr. punkoidna Respectable ali Waiting On A Friend nažalost izpuščenih, kot tudi nepogrešljiva One Hit (To The Body) z sicer precej šibkega albuma Dirty Work (1986). Toda, you can’t always get what you want, mar ne?
Za ortodoksne fane, ki itak posedujejo celotni opus Kamnov, pa so zanimive predvsem štiri nove skladbe. Don’t Stop je tipični ‘stonesovski’ rocker, Stealing My Heart je najmanj izrazita, medtem ko Keys To Your Love precej lahkoten štiklic, ki zveni kot ‘outtake’ z albumov It’s Only Rock ‘n’ Roll (1974) ali Black And Blue (1975).
Keith Richards je še vedno najbojši ko v svoji ‘šlampasti’ maniri resketa skozi novo balado Losing My Touch. Da bi izgubljali svoj ‘dotik’? Nikakor.


Miran Inhof – Mimi

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.