Red Hot Chili Peppers – By The Way

Red Hot Chili Peppers - By The Way

Red Hot Chili Peppers – By The Way

Založba: Warner Bros. Records / Distribucija: Nika, 2002


Kot piše že na samem ploščku, bi naj sam album bil neko logično nadaljevanje predhodnika, naj-poslušanega, se pravi naj-prodajnega, oz. če želite naj-zlajnanega albuma leta 1999-2000 Californication.


Sam kvartet RHCP, nekdaj znan po bingljajočih se nogavicah navlečenih na njihova spolovila, danes bolj zrel in umirjen, zveni še zmeraj prepoznavno – preverjeno. Kar se odraža tudi na preprostih rimah in smislu za melodijo.


Sama plata je sestavljena iz 16-ih več ali manj podobnih stvaritev med katerimi pa najbolj izstopajo ‘By the Way’, ‘The Zephyr Song’,’ Can`t stop’, ‘Cabron’ in ‘On Mercury’.
Glede na kruto ‘prehranjevalno verigo’ šov biznisa, bi morala sama plošča, za obstanek med zvezdami, biti vsaj za odtenek boljša od predhodnika. Z drugimi besedami povedano, ob prvem poslušanju nam sam izdelek ne ponuja ravno neke bajnosti, in nam za trenutek daje misliti, da je napravljen res kakor pravi najbolj udaren in hkrati tudi naslovni hit ‘By the Way’.


Morda bodo ob nakupu samega izdelka prisotna (pre)velika pričakovanja, a ob (pre)slabi konkurenci na trenutnem glasbenem trgu, ‘zluftani’ čiliji, pa čeprav ne več tako zelooo pikantni, še kako teknejo!


Marko Pigac

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.