Manu Chao – Radio Bemba Sound System

Manu Chao - Radio Bemba Sound System

Manu Chao – Radio Bemba Sound System

Založba: Radio Bemba, Virgin Records / Distribucija: Dallas Records, 2002


Radio Bemba Sound System je živa različica glasbenega opusa Manu Chaua. Glasbenika, katerega so mediji poimenovali kot liderja antiglobalizma in marksista; glasbenika, ki je svoj izstrelek med zvezde doživel z rimami Me gusta; glasbenik, kateri je napolnil na svoji revolucionarni poti tudi ljubljanske križanke in vse večje svetovne stadione; soustanovitelj francoskega Attaca, ki ob govoru Subcomandante Marcosa stoji mirno z roko na srcu in nenazadnje glasbenik, ki je na ulicah Mexico Cityja (100 000 gledalcev) pozdravil zaključek legendarnega marša zapatističnih upornikov.


Manu & Band (8 glasbenikov) na odru zvenijo kot “poslednje logično izhodišče punk-rocka”, z reggea, latino, afro, SKA in flamenko melosom ter ogromno energije, ki jo prenašajo na publiko, katera pa vsaj za trenutek (uspešno), tudi od navdušenja, pozabi na svoje socialne težave. 29 komadov v 65-ih minut, več ali manj zavitih v “venček” uspešnic vključno s King of Bongo Bong pa verjetno ne bo dovolj za prepričanje, da se včlanite v kakšno revolucionarno gibanje.


Dobro. Verjamem, da je Manu borec proti globalizmu. Ampak zakaj vendar potem takem ploščka ni izdal v samozaložbi?? Temveč ga je lansiral pod okriljem evropske multikorporacije Virgin???


Marko Pigac

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.