Green Day – Shenanigans

Green Day - Shenanigans

Green Day – Shenanigans

Založba: Reprise Records, Warner Bros. Records / Distribucija: Nika, 2002


Tako imenovani B-sides album, ki je pred mano je morda še najmanj Green Day-evski, vendar še vedno zelo njihov. Vsebuje raritete oz. pesmi, ki niso bile objavljene na rednih albumih, ampak samo kot dodatki na singlih ter raznih soundtrackih.
Med štirinajstimi komadi najdemo kar dve predelavi: ‘Outsider’ (predelava Ramonesov) in ‘Tired of waiting for you’ (The Kinks predelava). Austin Powers / Vohun, ki me je nategnil, je navdihnil ‘Espionage’, ki je v stilu surf-instrumentala in se lahko kosa z najboljšimi izvajalci tega glasbenega žanra. ‘Suffocate’ je zelo energičen komad, izraža Green Dayevsko držo njihovih prejšnjih albumov in največjih hitov. ‘On the wagon’ se malce spogleduje s country-jem. ‘Rotting’ je mirnejša skladba, ljubezenska, ki me morda malček spominja na Alice In Chains.
Album nam verjetno želi pokazati še drugo stran skupine. S tem ne mislim, da ne bi bilo tudi prvovrstne zabave z veliko hrupa (I want to be on TV), značilnega za bend. Gotovo bo oboževalcem všeč ‘Sick of me’. Toda vsekakor je album drugačen in morda ne tako zelo izrazit (v smislu uspešnic). Vendar, ko že govorim o drugačnosti, ne smem pozabiti dejstva, da album ni v nobenem pogledu manj strasten od prejšnjih in zato je tudi vreden (pre)poslušanja, če že ne nakupa. Je pa res tudi to, da se mi z vsakim poslušanjem zdi boljši…


Več o Green Day na: http://www.greenday.com


Tanyisha

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.