Josipa Lisac v objemu Postojnske jame

Josipa Lisac v objemu Postojnske jame

Josipa Lisac v objemu Postojnske jame

V petek, 23. 8., se je v Postojni zgodil eden izmed večjih dogodkov leta – na ploščadi pred vhodom v Postojnsko jamo je namreč s svojim spektakularnim nastopom množico zbranih navdušila velika diva hrvaške glasbe Josipa Lisac.


Ne le s svojim fascinantnim glasom in originalnimi interpretacijami, temveč tudi s svojo edinstveno pojavo, je Josipa Lisac že dolgo nazaj postala unikat in neponovljiva zvezda rock glasbe, ter to tudi ostala do današnjih dni. Svoj večstranski talent je dokazala ko je odigrala izredno zahtevno vlogo v prvi hrvaški rock operi ‘Gubec beg’. Na slovenskih odrih ni neznana in njeni koncerti so vedno obiskani v izjemnem številu; tudi njen zadnji obisk v Postojni ni bil izjema. Josipa je ljudem podarila dve uri svojega magičnega nastopa in zdelo se je, da sta bili njena karizmatična osebnost in predstava še poudarjeni zaradi samega okolja v katerem je nastopila – skrivnost Postojnske jame in sij polne lune sta dodala glasbi svoj čar. Vsi zbrani so bili navdušeni, vsake toliko pa je bilo opaziti tudi kako solzo v očesu, še posebej ob zaključku z eno največjih uspešnic Magla. Navdušili pa so gotovo tudi glasbeniki, ki so spremljali zvezdo večera – ob solističnem nastopu bobnarja bi se marsikateri slovenski tolkač lahko zamislil…
Josipa navdihuje mnogo ljudi in nanje prenaša svojo energijo, nekateri pa jo imajo za noro ravno zaradi njene drugačnosti. Sama o sebi pove, da je njeno celo življenje posvečeno iskanju novih, originalnih rešitev in poti, kar jo na vsakem koraku dela še bolj atraktivno, zanimivo in provokativno. Njeno karakteristiko bi najlažje opisali: Josipa Lisac ni takšna kot ostali. In glede na njeno delavno energijo in močno osebnost lahko pričakujemo, da tisto pravo šele sledi.


Suzana Milavec

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.