Koncert Riblje Čorbe v Ljubljani

Bora

Bora

Prvi koncert beograjske skupine po dolgih 14 letih ‘bojkota’


‘Dobro veče Ljubljana! Dugo nas nije bilo. Ne verujte sve što se priča’ je nagovoril polno malo dvorano Hale Tivoli, pevec in frontman skupine Riblje Čorbe Bora Ðorđevič. Nato se je začelo. Igrali so vse od novih komadov: Srbin je lud, Gastarbajterska 2, … pa do odličnih starih balad: Dva dinara, druže, Vetar duva, Dobro jutro…
Med vsako pesmijo je Bora stresel kakšen vic. Preden je pa začel z novo je vsakič znova zadonelo iz publike: ‘Bora majstore’!
Ni bilo komada katerega publika ne bi poznala in zapela skupaj z njim.
Še nekaj besed o predskupinah: množico so na Čorbo pripravili Delirium ter Zaklonišče Prepeva iz Nove Gorice. Zaklonišče je v svojem značilnem stilu (melodičnimi kitarskimi rifi, socialno-politično-ljubezensko obarvanimi teksti ter z dodatkom fanatičnega magnetizma katerega oddaja idejni vodja Vanja Alič) navdušila predvsem nemaloštevile poslušalce iz sosednje Hrvaške (najave koncerta v hrvaških medijih ni bilo).
Riblja Čorba je po glasnem skandiranju ‘hočemo još’ ponovno prišla na oder. Bora je sam s kitaro v roki zaigral še dve pesmi, nato so se mu pridružili še ostali člani, da bi koncert pripeljali do konca.
Čeprav sivih las in nekaj odvečnih kilogramov – člani Riblje Čorbe še vedni zvenijo enako rokersko konkretno in brez dlake na jeziku, kot v svojih najboljših letih – 80-tih.


tekst in foto: Aleš Lončar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.