9th Bikers Weekend

Prostor za vragolije

Prostor za vragolije

Divja in množična evforija bajkerjev v Lendavi


Od 29.6 do 2.7 2001 se je v Lendavi odvijal deveti Bikers Weekend – shod motoristov z vseh koncev Evrope, začinjen s koncerti domačih in tujih zasedb ter z vsem, kar še sodi v to sceno.
Tudi letos je bil program kar pester. Videli smo skupine Dicky B Hardy, The Stroj, Dead Moon, Rockbitch, Posodi Mi Jurja … V erotičnem delu programa je letos nastopila Ciciolina – porno zvezda. Ob nastopu na ‘playback’ je pokazala vse svoje atribute, sicer dokaj odcvetele, potem pa takoj skočila v kombi in zapustila prizorišče. Za njo so nastopile lanskoletne znanke Rockbitch, vendar občutno bolj radikalno in, jasno, brez playbacka.
Po odzivu občinstva so resnične zvezde festivala – slovenski The Stroj. Fantje in dekleta so odtolkli in izvedli odličen ognjeni performans, zaključen z ognjemetom.
Nekoncertni del festivala je tudi letos privabil mnogo radovednežev. Lahko ste si pridobili nov ali sploh prvi ‘tatoo’ ali ‘body painting’ se pomerili za nagrado najmočnejšega ‘Bikerja’, se obstreljevali z ‘paintballom’ ali pa mirno posedali v senci pod šotorom s svojim vrčkom piva.

(op. ur. – vse fotografije so bile posnete drugi dan festivala v soboto 1.7)


tekst in foto: Aleš Lončar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.