Rage Against The Machine

Rage Against The Machine

Rage Against The Machine

8.2. 2000 slovenski kulturni praznik skupaj z kalifornijskimi uporniki Rage Against The Machine


Zgodil se je slovenski državni praznik, zgodil se je koncert kalifornijskih upornikov Rage Against The Machine s predskupino Asian Dub Foundation. Zmes ameriške jeze s pakistanskimi malčki, polnimi energije, je v torek, 8. februarja 2000, napolnila ljubljansko Halo Tivoli. Nekaj minut po obljubljenem začetku koncerta so na oder stopili vse bolj popularni azijci, ki s svojimi edinstvenimi melodijami žanjejo uspehe povsod po svetu; in tako so jih tudi v Sloveniji. Množica je z navdušenjem sprejela njihovo glasbo, toda večina jih ni uspela slišati, kajti igrali so le dobrih 30 minut in mnogi se do takrat še niso uspeli prebiti skozi neskončne vrste na vseh vhodih Hale Tivoli.


Za njimi je sledilo čakanje na zvezde večera, Rage Against The Machine. Po slabi uri čakanja, ko so člani ekipe končno uspeli uglasiti vseh osem kitar, ki jih Tom Morello potrebuje za en koncert, so na oder stopili Zack, Tom, Brad in Timmy. Med obiskovalci je sledil val navdušenja, za odrom se je dvignilo veliko platno z napisom ‘The Battle of Ljubljana’, začelo se je prerivanje v prvih vrstah, ki se je kmalu razvnelo po celi dvorani. Naenkrat je skakala cela ledena dvorana, kajti na samem začetku so R.A.T.M. odigrali hit iz zadnje plošče, ‘Guerilla Radio’. Največje navdušenje je v dvorani vladalo ob pesmih s prve plošče Rage Against The Machine, skratka s pevcem je množica pela predvsem pesmi, ki jih je mogoče videti v video obliki na kateri od glasbenih televizij.


Toda tudi razprodan koncert ni bil dovolj, da bi pevec Zack de la Rocha namenil vsaj en stavek publiki. Niti najmanjšega pozdrava s strani skupine ni dobila Ljubljana, niti ni bila deležna zahvale oz. vsaj vljudnostnega ‘goodbye’ za konec. Če izvzamemo nekomunikacijo s publiko, lahko rečemo da je bil koncert fantastičen, glasbena izvedba in ozvočenje sta bila na najvišji ravni – kot se tudi spodobi za skupino kova Rage Against The Machine


Sine


foto: Aleš Lončar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.