Fishbone (ZDA) & glasbeni film – ODPOVEDANO

Kdaj: torek, 17. april 2012 19:30
Kje: Kino Šiška

Fishbone (ZDA) & glasbeni film - ODPOVEDANO

Fishbone (ZDA) & glasbeni film - ODPOVEDANO

Kino Šiška in Kapa najavljata: Enega najvplivnejših bendov kalifornijskega crossover zvoka na prehodu iz 80-ih v 90-ta leta – v živo in na filmu!

Prizorišče:Katedrala

Cena vstopnice:13 EUR, 10,70 EUR (d-š-u) / 15 EUR na dan dogodka

Vstopnice

Koncert in slovenska premiera glasbenega dokumentarca “Everyday Sunshine: The Story of Fishbone
Bend, ki je skupaj z Jane’s Addiction, Red Hot Chilli Peppers, Primus in Faith No More vodil kalifornijsko sceno lucidnega žanrskega mešanja in ki sta mu na turneji »Give a Monkey a Brain« leta 1993 kot predskupini igrala benda Tool in Rage Against The Machine, je končno dočakal filmsko obeležje svojega ustvarjanja.
Fishbone se vračajo na slovenske odre – v polni zasedbi, oboroženi z dokumentarcem in novim mini albumom »Crazy Glue«”Z dreadi in irokezami so Fishbone združili razdeljene skupnosti, omogočili divji ples črnski mladini in pripeljali funk v punk!”

Fishbone so legendarno ime bogate zgodovine ameriške alternativne rock glasbe. Nastali so leta 1979 v getu Los Angelesa, okolju, ki ga je zaznamovalo hard core gibanje, ki je njihovemu prvotnemu ska-reggae izrazu dodalo posebno ostrino, kar jih je odlepilo od sive povprečnosti. Fishbone so fenomen prepletanja žanrov, ki navidez nikakor ne sodijo skupaj, a se fuzija v njihovi izvedbi kljub vsemu elegantno uleže v uho. Prepoznaven Fishbone zvok nadgrajuje še izjemni frontman Angelo Moore, ki je skozi leta ostal idol ne le v podtalju, temveč tudi imenom, kot so Gwen Stefani, Flea (RHCP), Les Claypool (Primus), Keith Morris (Circle Jerks) in Ice-T, ki svojo fascinacijo do Fishbone zgovorno opišejo v pričujočem dokumentarcu.

19.30 projekcija filma

21.30 koncert

Enotna vstopnina za film in koncert!