Yeah Yeah Yeahs z novim albumom

Yeah Yeah Yeahs - Mosquito

Ameriška indie rock skupina Yeah Yeah Yeahs je izdala svoj četrti studijski album! Album z naslovom “Mosquito” je nasledil njihov izjemno dobro sprejeti album iz leta 2009, “It’s Blitz”. Album je tako kot prejšnjega produciral Dave Sitek, član skupine TV on the Radio, in Nick Launay (Nick Cave and the Bad Seeds, Grinderman, Lou Reed, Kate Bush, Arcade Fire). Na standardnem albumu je enajst pesmi, Deluxe različica pa vsebuje še štiri dodatne akustične/demo izvedbe.

Pevka skupine, Karen O, pravi, da je novi album zagotovo drugačen od prejšnjega. “Zvok je morda malo bolj lo-fi in navdahnjen z roots raggaejem. Vsekakor je bolj surov kot prej,” je povedala in dodala, da so pesmi z novega albuma pozitivne in vesele. “Radi bi, da bi naši fani začutili nekaj ob tej glasbi; da bi se nekaj premaknilo v njih, karkoli že to je. V ta album smo vložili toliko truda. Bilo je tako, kot da bi nam v jarek vrgli lestev iz vrvi, mi pa smo se morali po njej povzpeti iz jarka in se otresti prahu. Upam, da lahko tudi drugi splezajo po njej. Veselimo se, da bomo lahko delili pozitivne vibracije,” je še še povedala Karen O.

Prvi singel z novega albuma, “Sacrilege”, je svetovno premiero doživel v oddaji slavnega Zanea Lowea na BBC-jevem Radiu 1. Spot si lahko ogledate spodaj.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jmRI3Ew4BvA[/youtube]

 

Povezani članki:

Značke: