Na Metaldays festivalu tudi Hypocrisy

Hypocrisy

Metaldays na seznam nastopajočih dodaja še HYPOCRISY, ALESTORM, ARKONO, EXUMER in GLORYHAMMER!

HYPOCRISY so naslednji headliner, ki ga najavljamo za festival METALDAYS 2013. Zasedba, ki jo je mastermind Peter Tägtgren formiral več kot dve desetletji nazaj še vedno sodi v sam vrh švedskega death metala. Po štirih letih zatišja so objavili nov album z naslovom End Of Disclosure. Ta s svojo surovostjo in večplastnostjo še enkrat pokaže HYPOCRISY v njihovi najboljši luči. HYPOCRISY v vseh letih niso popustili niti malenkost, zato se nam obeta še en sapo jemajoč nastop na letošnjem METALDAYS festivalu.

Čas je za nekaj zabave. Obiskali nas bodo namreč škotski metal pirati ALESTORM. Že od svojega začetka so fantje zagotovilo dobre zabave in glasbe. Že skoraj desetletje križarijo po klubih in festivalih s poslanstvom pitja piva, uničevanja pozerjev in osvajanja množic. Njihova ladja se bo ustavila tudi na METALDAYS festivalu. Pazite na svoje device. Na zdravje!

Raznolikemu seznamu bendov letošnjega METALDAYS festivala dodajamo ARKONO.  Prvaki pagan/folk metala z Masho “Scream” Arkhipovo na čelu so med zadnjmi ponosnimi branilci trdnjave folk metala, ki drugod že leta šibi v krempljih komercializacije.  S koreninami trdno zasidrani v dediščini metala in zvesti svoji zavedni slovanski duši so ARKONA sila, ki ne klone pred nobeno oviro. Prepričajte se o tem to poletje na METALDAYS festivalu.

Ponudbi letošnjega festivala bomo ponovno dadali malo kulta. Tokrat v podobi nemških starost thrash metala EXUMER. Zasedba, ki z prekinitvami deluje že skoraj tri desetletja vas bo na odru METALDAYS festivala prepričala, da ni prostora za pozerje in da lahko z dobro odmerjeno dozo agresije in prodornih melodij pometejo z mlajšo konkurenco. Nikar ne zamudite te nemške poslastice na METALDAYS 2013!

Kaj si predstavljate, če kdo reče heroic fantasy power metal? Pojem vam bodo pomagali razjasniti škotski GLORYHAMMER, ki na METALDAYS prinašajo starodavne bitke, ki so jih v imenu slave in jekla bili v škotskih pravljičnih deželah. GLORAHAMMER je zasedba, ki jo je okoli sebe zbral Alestorm vokalist Christopher Bowes. Oboroženi s svojim prvencem Tales From The Kingdom Of Fife bodo GLORYHAMMER vašemu metal dopustu prinesli pridih pravljičnosti.

Še sveže krvi in stari znanci…

Tudi med pripravami na nesrečno preminuli BURNING SEA festival ste metal privrženci preko Facebook glasovanja podpirali svoje favorite med mladimi perspektivnimi zasedbami. Tega nismo mogli spregledati, zato na letošnjem METALDAYS festivalu dajemo možnost prvim petim iz omenjenega glasovanja, da pokažejo kaj znajo pred festivalskim občinstvom. Tako vam predstavljamo: Coma (IT), The Loudest Silence (BiH), Chronosphere (GR),  Eternal Deformity (PL) in Calling of Lorme (FR).

Ker je pa dobro srečati tudi na stare znance predstavljamo  eno najdlje neprekinjeno delujočih ekstremnih skupin v Sloveniji, Dickless Tracy, ki vam bodo predstavili svojo vizijo death metala in vas potegnili v dvorane bolesti. Poleg njih pa prihajajo tudi staroste hrvaške dark in goth scene Phantasmagoria, ki po desetletjih delovanja, še zmeraj verjamejo, da je tema vsemogočna.

www.metaldays.net
www.facebook.com/MetalDaysFestival

Povezani članki:

Značke: