Eric Clapton z novim singlom in albumom

Eric Clapton - Old Sock

Eric Clapton je po izrednem uspehu pri prodaji kart za dobrodelni festival The Crossroads Festival, katerega pobudnik je, in najavi velike svetovne turneje, oznanil, da bo 22. marca 2013 izdal svoj 21. studijski album z naslovom “Old Sock”. Napovedal ga je s singlom “Gotta Get Over”, pri katerem se mu je pridružila legendarna pevka Chaka Khan.

“Old Sock” je zbirka priredb Claptonovih najljubših pesmi – vse od njegovega otroštva, pa do danes. Od Ladybelle, JJ Calea, Petra Tosha, Georgea Gershwina, pa do Hanka Snowa in Garyja Moora – Claptonov novi album časti vse izvajalce, ki so kakorkoli vplivali na razvoj njegove bogate glasbene kariere. Zvok albuma se spogleduje s standardi iz 30. let prejšnjega stoletja, reggae ritmi, soulom in rockom, med priredbe klasik pa je Eric spretno vključil še dve novi, avtorski pesmi – “Every Little Thing” in “Gotta Get Over”. Poleg Claptona so se s produkcijo ukvarjali Doyle Bramhall II, Justin Stanley in Simon Climie.

Clapton je za snemanje okrog sebe zbral vrhunske glasbenike in svoje dolgoletne prijatelje. To so Steve Gadd (bobni), Willie Weeks (bas), Chris Stainton (klaviature); v studiu pa se mu je pridružila še vrsta gostujočih glasbenikov – J.J. Cale gostuje kot kitarist in spremljevalni vokalist v pesmi “Angel”, Chaka Khan ga spremlja v najavnem singlu “Gotta get Over”, Steve Winwood je v pesmi “Still Got The Blues” zaigral na orgle Hammond B3, Jim Kelter je prijel za bobnarske paličice v “Our Love is Here To Stay”, v pesmi “All of Me” pa se mu je kot gostujoči vokalist in basist pridružil Paul McCartney.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4BekPxUFDDU[/youtube]

Povezani članki: