Rdeče poletje s črnim ponijem

Red Summer Party, Arena Stožice/Ljubljana, 24.junij 2012, vstopnina: od 15 do 100 EUR, vzdušje: rdeče poletje!!!

Ekipa Black Pony nas ob vsakem letnem času razveseli s pravo masovko in tudi tokrat so na nedeljo pred praznikom pripravili pozdrav poletju. Če bi šlo vse po načrtu, bi bil dogodek na prostem, vendar jo je vreme ravno dovolj zagodilo, da so se organizatorji odločili za spremembo lokacije. Arena Stožice se je izkazala za odlično gostiteljico. Najprej zato, ker sama ureditev dvorane omogoča veliko vhodov, sanitarij, dobro prehodnost in možnost postavitve ambienta. Verjetno jim je šlo na roko tudi to, saj je bila dvorana prijetno zapolnjena, med tem, ko bi na stadionu zagotovo zevala praznina in bi tudi to dogodku dalo svoj pečat.

Alex Cvetkov in Beltek sta branila slovenske glasbene barve in jih dostojno zastopala. Calvin Harris je povsem izpolnil pričakovanja, zavrtel nam je njegove hite pri katerih smo glasno prepevali in nas počastil s sicer bolj komercialno house podobo, ki pa je bila vsem v užitek. Največje presenečenje večera pa je bil prav gotovo Tiësto. Mi, party veterani, ki ga poznamo kot predstavnika trance-a, smo bili začudeni nad njegovo drugačnostjo. Slišali smo ga že večkrat pred leti in to kar vrti danes je zelo daleč od definicije trance-a, je pa vsekakor bližje trenutnemu elektronskemu »mainstream-u«, a vseeno dovolj sveže, zanimivo, plesno in poslušljivo. Vsekakor je dal jasno vedeti, da je dogodek všeč tudi njemu, saj se nam je pri zadnji pesmi pridružil v evforiji in veselo skakal po mizi. Očitno imajo Red Party dogodki tak efekt na DJ-je, saj je enako nazadnje naredil tudi Martin Solveig in res fantastično je videti, ko je navdušenje enako veliko na obeh straneh mešalne mize.

Kar se tiče organizacije bi resnično težko našli karkoli vrednega resne kritike. Malenkosti, kot so čakanje na vhodih in šankih, če si prišel, ko je bila največja obremenitev in višja temperatura(saj je vendar poletje!) ter posamezniki, ki enostavno niso dojeli koncepta šanka, kjer plačaš na enem mestu in potem dobiš pijačo na drugem(vsekakor boljši sistem kot kupončki!) niso vredne omembe. Prav tako ne bomo zgubljali besed glede posameznikov, ki so kljub vsem znani prepovedi kajenja znotraj prostorov in obilici drugih možnosti za kajenje, prižigali cigarete kar na plesišču, saj seveda varnostniki niso mogli biti prisotni vedno in povsod. Party kultura se sicer izboljšuje, ampak očitno še imamo nekaj prostora za napredek.

Opazili smo tudi dress-code, ampak očitno ga niso vsi jemali resno ali pa so ga enostavno spregledali, bi pa bilo zanimivo videti celotno dvorano v rdečem, zato upamo, da na naslednjem Red Party-ju uspe v večji meri. Vsekakor moramo tudi pohvaliti spremljevalni program, kot so na primer pirotehnični efekti, ambient, Red Pony maskote, osebe, ki so po prostoru prodajale pijače, da sploh ni bilo treba za šank in še ogromno drugih malenkosti, ki so pričarale pravo rdeče party poletje.

Kljub povprečni nižji starosti obiskovalcev, je bilo vzdušje naravnost fantastično – kot na dobrih starih masovkah! Če je soditi po tokratnem rdečem party začetku poletja, nas čaka nekaj resnično norih mesecev in srčno upamo, da tudi kak dogodek v organizaciji črnega ponija, ki resnično ve kako se stvari streže!

Tekst: Barbara P.

Foto: Max Petač

Povezani članki: