Nocoj v Aritmiji

Aritmija

Tokratna Aritmija bo pisana – pa ne zaradi pirhov, temveč Svetovnega dneva Romov, ki nas 8. aprila opominja na sprejemanje drugačnosti ter na kulturno raznolikost med nami. Sicer ne bomo poslušali izključno romske glasbe, se pa bomo obrnili k tistemu organskemu v glasbi, ki črpa iz različnih glasbenih tradicij.

Predstavljamo novi album KATERINEM, ki je kljub ljudskemu v priredbah DARIA MARUŠIČA, odklon iz polja glasbene ustvarjalnosti KATIC, za kar je kriv tudi producent ALDO IVANČIČ.

Vsaj 2 skupni točki s KATICAMI imajo tudi zagrizeni alternativci ŽOAMBO ŽOET WORKESTRAO z albumom MILO ZA DELOVNO SILO.

Ustanovna člana naših soimenjakov, zasedbe ARITMIJA pa prisegata na poulično muziciranje. Kar na ulici sta posnela novi album ULICA.

Tako duo Aritmija kot Katice pa bodo s številnimi drugimi izvajalci svoje aktualne albume premierno v živo predstavili na prihajajočem 5. Festivalu sodobne avtorske in etno glasbe GODIBODI. Zato bo na zagovor k MIHI sedel glavni krivec in umetniški vodja festivala JANEZ DOVČ.

Poleg kart za festival GODIBODI se v nagradni igri lahko potegujete še za 2 vstopnici za koncert kraljice romske glasbe – v okviru ROMANO CHON oz. ROMSKEGA MESECA bo v mariborskem ŠTUK-u 21. aprila nastopila ESMA REDŽEPOVA!

Iz korenin romske glasbene tradicije črpa tudi odlična zasedba uveljavljenih glasbenikov, ki stilsko temelji na slavnem “ciganu” DJANGU REINHARDTU – MANOUCHE! Več o njih v naši obsežni dvotedenski rubriki INKUBATOR!

Poslovili se bomo z opozorilom na še en glasbeno pisan dogodek, ki ne vabi zgolj s kulturno raznolikostjo temveč predvsem s srčnostjo! Prihodnjo soboto bo pred in v Lutkovnem gledališču zasijalo MOJE AFRIŠKO SONCE! Pobudniki celodnevnega dobrodelnega glasbeno-gledališkega dogodka so režiserka IVANA DJILAS, glasbenik BOŠTJAN GOMBAČ in igralka BARBARA CERAR –  osebna življenska izkušnja je vse tri povezala s sirotišnico v GANI.

 

KONCERTNA PROGNOZA:

–       GET THE BLESSING, 10.4. – KLUB CD

–       BORKA + AMBASSADEURS, 14.4. – GALA HALA

–       MOONLIGHT SKY, 16.4. – KINO ŠIŠKA

 

ARITMIJA 6. (45min), 9.4.12′ ob 19:00 in 00:00 na TVS2

Povezani članki:

Značke: