Diva britsoula Estelle na odru Kina Šiška

Estelle

V začetku maja, natančneje 9.5.2012, se Ljubljani obeta nepozabna koncertna izkušnja za katero bo poskrbel Black Pony Entertainment Group in Kino Šiška. Devetega maja bo v okviru turneje All of me, Kino Šiška obiskala z grammyjem nagrajena britanska R&B/soul pevka Estelle, ki je pred kratkim izdala svoj tretji album pod istim naslovom.

Že leta 2002 jo je priznani angleški glasbeni publicist Tim Westwood označil za »Britanski talent, na katerega je potrebno biti najbolj pozoren«, par let za tem pa jo je tudi Music Week označil z »najbolj verjetno bo uspela tudi v mainstreamu«.

Po sanjah o ameriškem fantu, »edini ljubezni« s katero je pod taktirko Dj zvezdnika Davida Guette nadaljevala svoj naskok glasbenih lestvic in krajšem ustvarjalnem predahu, se na koncertne odre vrača nova, zrelejša Estelle. Njeni vzori; Mary J. Blige, Missy Elliot, Kanye West in Jay-Z so v njej zasadili seme vrhunske izvajalke, ki se sedaj, oplemenitena z izkušnjami osebnega in glasbenega življenja, skozi izpovedna besedila razgalja na odrih njene evropske turneje.

Grammyja je prejela leta 2009 za skladbo »American Boy«, pri kateri je sodelovala s Kanyem Westom in je v trenutku usvojili vrhove glasbenih lestvic. Ta nagrada in številne druge nominacije so jo postavile na mesto dive britsoula. Od tam pa jo je pot vodila samo navzgor po poteh hip hopa in R&B-ja. Od tu ni bilo več poti nazaj.

Album All of me za Estelle predstavlja prelomnico, saj je, kot pravi sama, ob  njem zrasla tako osebnostno kot v glasbi, saj še nikoli ni izgledala tako odlično kot sedaj. Lahko bi rekli, da ima Estelle toplino Lauryn Hill in Mary J. Blige ter energijo Missy Elliot. Zaradi tega sta tako album kot izvajalka inspiracija s pravšnjo mero elegance.

»Ko sem ustvarjala svoj novi album, sem v studio prihajala nabita s čustvi, zaradi vsega, kar se mi je takrat dogajalo v življenju. Enkrat sem v studio priskakljala z nasmeškom, spet drugič sem bila jezna in razdražena. Vse skupaj sem prelila v note, ki so zapisane na mojem najnovejšem izdelku.« (Estelle)

Dobro se znajde v različnih žanrih: R&B, Soul, Hip-Hop, Pop, Reggae. Ne boji pa se niti moških kolegov. Na svojih albumih med drugim sodeluje z imeni, kot so: John Legend, Rick Ross, Janelle Monáe, will.i.am., Wyclef Jean, Mark Ronson…

»Upam, da bo album ljudem všeč. Vzelo mi je tri leta, da sem ga ustvarila in je res zelo oseben, vsaka pesem je kot resničen trenutek in za njim se skriva zgodba. Za ta album sem morala živeti, morala sem zrasti.«

Zadnji album je Estelle dokončno umestil med umetnike z jasno vizijo, katerih nadaljnje delo je zagotovo vredno naše pozornosti. Lepa, zabavna, prodorna in ponižna Estelle je ljubljenka Britancev in brez dvoma nas bo maja očarala tudi v Kinu Šiška.

 

 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.
Značke: